proponisi-se-sako-pygmahiko-kai-ta-pente-ofeli-soy-mesdaygr

Προπόνηση σε πυγμαχικό σάκο και τα πέντε οφέλη σου

Προπόνηση σε πυγμαχικό σάκο. Τα πέντε οφέλη που αποκομίζεις από την εξάσκησή σου αυτή και γιατί αξίζει ν’ ασχοληθείς μ’ αυτή.
 

 

Προπόνηση σε πυγμαχικό σάκο

 

proponisi-se-pygmahiko-sako-kai-ta-pente-ofeli-soy-mesdaygr

 

 

Προπόνηση σε πυγμαχικό σάκο. Η προπόνηση σε πυγμαχικό σάκο θεωρείται κατά πολλούς εξαιρετική εξάσκηση για να γυμνάσεις όλο το κορμί σου και όχι μόνο. Κι αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι αλήθεια. Ας δούμε όμως παρακάτω τους πέντε λόγους για τους οποίους βγαίνεις κερδισμένος από αυτή την εξάσκηση.

 

 

 

 

Βελτίωση της φυσικής κατάστασης

 

proponisi-se-kai-pygmahiko-sako-ta-pente-ofeli-soy-mesdaygr

 

 

Προπόνηση σε πυγμαχικό σάκο. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ν’ αναφέρουμε ότι η εξάσκηση σε σάκο αποτελεί από μόνη της μια πλήρη και ολοκληρωμένη προπόνηση. Όλες οι κινήσεις που κάνει ο αθλούμενος, αποτελούν από μόνες τους. Γιατί από κάθε χτύπημα στο σάκο ακολουθεί μια αλληλουχία κινήσεων που προκαλούν μια σειρά εξελίξεων στον οργανισμό. Αναφέρομαι στο βήμα πίσω, αποφυγή και επαναφορά. Αυτές οι κινήσεις προκαλούν αύξηση της δαπάνης ενέργειας και την ανάγκη οξυγόνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ενεργοποιείται αερόβιο και το αναερόβιο σύστημα παραγωγής ενέργειας. Κι αυτό ανάλογα με την ένταση και το χρόνο της άσκησης. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει πως χτυπώντας το σάκο σε διάφορές εντάσεις και χρόνους, τότε βελτιώνεις την αναερόβια και την αερόβια ικανότητά σου και κατ’ επέκταση τη φυσική σου κατάσταση. Και δεν είναι μόνο αυτό. Αυξάνεις και τη θερμική σου δαπάνη. Με την προπόνηση στο σάκο, αυτή μπορεί να φτάσει κατά μέσο όρο 500 kcal για κάποιον που ζυγίζει 80 κιλά και προπονείται για μια περίπου ώρα.

 

 

 

 

Μειώνεται το στρες

 

proponisi-ta-se-kai-sako-pygmahiko-pente-ofeli-soy-mesdaygr

 

 

Είναι διαπιστωμένο ότι την ώρα της προπόνησης σε σάκο πυγμαχίας, εκκρίνονται διάφορες ορμόνες. Ανάμεσά τους είναι οι ενδορφίνες που συντελούν στη μείωση του στρες κι ανεβάζουν τη διάθεση. Μια ακόμη ορμόνη που εκκρίνεται είναι η ντοπαμίνη η οποία ευθύνεται για την αίσθηση ευεξίας μετά το τέλος της προπόνησης.

 

 

 

 

Προσφέρει εκτόνωση

 

Η σημερινή εποχή που ζούμε είναι πολύ δύσκολη και υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση. Έτσι, για να καταφέρουμε ν’ αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, δημιουργούνται στρεσογόνες καταστάσεις. Με την προπόνηση σε σάκο, προσφέρεται εκτόνωση κι αυτό ικανοποιεί την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να βγάλει από μέσα του την ενέργεια και μάλιστα χωρίς να κάνει κακό στον ίδιο του του τον εαυτό αλλά στους άλλους που είναι γύρω του.

 

 

Περισσότερα θέματα για υγεία δες ΕΔΩ

 

 

 

Προπόνηση σε πυγμαχικό σάκο και αυτοάμυνα

 

Είναι γεγονός πως η προπόνηση σε σάκο αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Και όχι τυχαία, αφού μέσα από την προπόνηση έρχεται η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και παράλληλα αποκτούμε ικανότητα για γρήγορα, αποτελεσματικά και δυνατά χτυπήματα. Όλο αυτό μας κάνει να νιώθουμε πιο έτοιμοι ν’ αντιμετωπίσουμε μια απειλή και μάλιστα με ψυχραιμία, προστατεύοντας τον εαυτό μας.

 

 

 

 

 

Περισσότερα θέματα για γυμναστική – συμβουλές δες ΕΔΩ 

 

 

 

Πιο βελτιωμένος συντονισμός και ισορροπία

 

proponisi-se-kai-sako-pygmahiko-ta-pente-ofeli-soy-mesdaygr

 

 

Η συνεχής εξάσκηση στο σάκο με βοηθάει να εκπαιδεύσουμε την ισορροπία και ν’ αποκτήσουμε συντονισμό, καθώς τα χτυπήματά μας θα πρέπει να συντονιστούν με το σάκο και το βηματισμό μας και να έχουν απόλυτη ισορροπία. Κι αυτό θα βοηθήσει έτσι ώστε να έχουμε ροή και έλεγχο των κινήσεων. Αυτό βέβαια που έχει μεγάλη σημασία, είναι πως αυτός που ξεκινάει για πρώτη φορά να χτυπάει σάκο, θα πρέπει να διδαχτεί σωστά την τεχνική των βασικών χτυπημάτων από εξειδικευμένο προπονητή. Παράλληλα θα πρέπει να λαμβάνει όλα τα μέτρα προφύλαξης. Να φοράει δηλαδή μπαντάζ μέσα από τα γάντια για να προστατέψει τους καρπούς και τα δάχτυλά του από τραυματισμό. Εξίσου σημαντικό είναι ν’ ακολουθεί την βασική αρχή της προοδευτικότητας και της κλιμάκωσης. Αξίζει τον κόπο ν’ ασχοληθείτε, γιατί θα έχετε άμεσα αποτελέσματα για την υγεία σας.Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *