Γρήγορο και εύκολο μιλφέιγ με πέντε μόνο υλικά για να το παρασκευάσεις. Ποια βήματα θα ακολουθήσεις.
Γρήγορο και εύκολο μιλφέιγ
Το μιλφέιγ είναι ένα γλύκισμα που το αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Και η συνταγή για να παρασκευαστεί, είναι εξαιρετικά εύκολη ακόμη και για τους αρχάριους. Πρόκειται για ένα δροσερό, ανάλαφρο ιδανικό επιδόρπιο και όχι μόνο. Αξίζει να μάθετε πως θα το παρασκευάσετε και θα το κάνετε ιδανικό επιδόρπιο και όχι μόνο.
Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι τα υλικά, τα συστατικά που χρειάζονται για να το ετοιμάσετε.
Ποια είναι τα συστατικά
Τα υλικά λοιπόν που χρειάζεσαι για να παρασκευάσεις το αγαπητό αυτό γλυκό που λέγεται μιλφέιγ, είναι τα παρακάτω:
1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής της στιγμής με γεύση μιλφέιγ.
600 ml γάλα πλήρες και μάλιστα κρύο
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών με 35-36% λιπαρά, κρύα.
2 πακέτα (των 200 γρ. το ένα) σφολιατίνια .
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.
Αυτά είναι τα υλικά που χρειάζονται για την παρασκευή του μιλφέιγ. Ας δούμε τώρα πως εκτελείται η συνταγή.
Εκτέλεση της συνταγής
Περισσότερα θέματα για συνταγές δες ΕΔΩ
Βήμα 1
Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τη σκόνη κρέμα ζαχαροπλαστικής και το γάλα. Στη συνέχεια χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ για πέντε λεπτά, όπως αναφέρουν και οι οδηγίες της συσκευασίας της.
Στη συνέχεια, σε ένα άλλο καθαρό μπολ βάζεις την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάς με καθαρό, στεγνό μίξερ του χεριού μέχρι να παρασκευαστεί μια πηχτή σαντιγί.
Βήμα 2
Ακολούθως ρίχνεις τη σαντιγί μέσα στο μπολ με την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Παράλληλα, ανακατεύεις με μια μαρίζ, κυκλικές κινήσεις και απαλά και από κάτω προς τα πάνω. Κι αυτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Περισσότερα θέματα για υγεία δες ΕΔΩ
Βήμα 3
Στο 3ο βήμα απλώνεις μια στρώση με σφολιατίνια σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ. Το ένα δίπλα στο άλλο και μάλιστα να καλυφθεί καλά στη βάση. Εκεί που μπορεί να υπάρξουν κενά, κόψε μερικά σφολιατίνια για να τα συμπληρώσεις. Πάνω από τα σφολιατίνια απλώνεις ομοιόμορφα τη μισή από το μείγμα κρέας-σαντιγί.
Βήμα 4
Η ολοκλήρωση γίνεται με το 4ο βήμα. Τι κάνεις; Στρώνεις άλλη μια στρώση σφιολιατίνα πάνω από την κρέμα και τα σκεπάζεις ομοιόμορφα με την υπόλοιπη μισή κρέμας. Αφού ψιλο-θρυμματίσεις τα υπόλοιπα σφολιατίνια και τα πασπαλίζεις καλά σε όλη την επιφάνεια πάνω από την κρέμα. Αφού ολοκληρωθεί κι αυτή διαδικασία, στη συνέχεια βάζεις το γλυκό σου στο ψυγείο για τρεις τουλάχιστον ώρες για να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα. Και η διαδικασία ολοκληρώνεται με τη ζάχαρη άχνη με την οποία πασπαλίζεις το γλυκό σου και φυσικά σερβίρεις. Καλή όρεξη!!!!