Φλογέρες τυριών. Τα νόστιμα ορεκτικά μπορούν να σου ανοίξουν την όρεξη. Γι αυτό κι εμείς φροντίζουμε να σου βρούμε το καλύτερο φαγητό!
Φλογέρες τυριών
Φλογέρες τυριών. Αν ψάχνετε για εύκολα και νόστιμα ορεκτικά, σας έχουμε τη λύση! Φλογέρες με διάφορα τυριά. Μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο ή να τις τηγανίσετε.
ΥΛΙΚΑ
(15-18 Μερίδες)
Για τη γέμιση
300 γραμμάρια ανθότυρο
300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
300 γραμμάρια γραβιέρα Νάξου
300 γραμμάρια φέτα
300 γραμμάρια ροκφόρ
2 αβγά χτυπημένα
Μία κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μία κούπα δυόσμος ψιλοκομμένος
Αλάτι πιπέρι κατά βούληση
Για τα φύλλα
½ πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
Ελαιόλαδο για το άλειμα
Λάδι για τηγάνισμα (αν τηγανίσουμε)
Περισσότερα θέματα για μαγειρική δες ΕΔΩ
Προαιρετικά
Ένα ώριμο μάνγκο κομμένο σε μικρούς κύβους
Σαλάτα με τρυφερά ανάμεικτα μαρουλόφυλλα για το σερβίρισμα
Για το ντιπ
Ένα κεσεδάκι γιαούρτι, δύο σκελίδες σκόρδο, δύο κουταλιές της σούπας μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση για Φλογέρες τυριών
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά για τη γέμιση. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, να κρυώσει καλά και να σφίξει. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 3 μακρόστενες λωρίδες. Σε περίπτωση που τα ψήσουμε στο φούρνο αλείφουμε κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση στην άκρη του φύλλου. Διπλώνουμε κάνοντας ρολάκια, διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με χαρτί ψησίματος ή λαδόκολα. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15′ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Κατόπιν τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το περιττό λάδι.
Σερβίρετε με το μάνγκο και συνοδεύετε με τη σαλάτα. Ταιριάζουν πολύ ωραία με μπύρα ή με λευκό κρασί. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα ντιπ, χτυπώντας στο μούλτι το γιαούρτι με το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και τη μουστάρδα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Βάλτε το σε ξεχωριστό πιάτο. Μπορείτε να βουτήξετε μέσα τις φλογέρες σας, η γεύση τους θα απογειωθεί.
Extra tip
Αν περισσέψει γέμιση, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να αλείψετε κρακεράκια. Είναι πολύ ταιριαστό συνοδευτικό για ουίσκι ή μπύρα.