garides-saganaki-ki-epi-hronia-ena-zeygari-parexigimeno-mensdaygr.jpg

Γαρίδες σαγανάκι κι επί χρόνια ένα …ζευγάρι παρεξηγημένο

Γαρίδες σαγανάκι. Τα θαλασσινά και το τυρί ήταν επί χρόνια ένα ζευγάρι παρεξηγημένο. Ο κόσμος έλεγε ότι είναι λάθος να συνυπάρχουν στο ίδιο πιάτο.

 

Γαρίδες σαγανάκι

Γαρίδες σαγανάκι. Ώσπου μια μέρα έκαναν την επανάσταση τους και τρύπωσαν στις κουζίνες και στα τραπέζια μας. Μας απέδειξαν ότι μαζί αποτελούν ένα ιδιαίτερο γαστριμαργικό ζευγάρι. Έζησαν καλά και εμείς τρώγοντας τα ακόμη καλύτερα!

Παρακάτω σας έχουμε μια κλασσική συνταγή, που επιβεβαιώνει το ταιριαστό του συνδυασμού. Γαρίδες με σαγανάκι, που θα συνοδέψουν άριστα το ούζο σας ως ορεκτικό.

Υλικά

garides-saganaki-ki-epi-hronia-ena-zeygari-parexigimeno-mensdaygr.jpg

 




 

 

Ένα κιλό μεγάλες γαρίδες

250 γραμμάρια σκληρή φέτα

Ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Λίγη ρίγανη

Τέσσερις ώριμες ντομάτες

Δύο μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια

Μία ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά (προαιρετικά)

Μία σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο

Ένα φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός

Αλάτι, πιπέρι

Λίγη πάπρικα

Εκτέλεση

 

garides-saganaki-ki-epi-hronia-ena-zeygari-parexigimeno3-mensdaygr.jpg

Προθερμαίνετε το γκριλ στους 220 βαθμούς. Ρίχνετε σε ένα μπολ τις γαρίδες, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να μαριναριστούν. Εν τω μεταξύ ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις περνάτε από τον μύλο των λαχανικών. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτετε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε την σάλτσα να βράσει για λίγο. Βάζετε σε γιουβέτσι ή σε πυρέξ και τις περιχύνετε με την σάλτσα. Προσθέτετε τον μαϊντανό, την φέτα κομμένη κομματάκια και λίγη πάπρικα. Ψήνετε σε δυνατή φωτιά, στο γκριλ, για μισή ώρα.

Extra tips: Δεν συνδυάζονται όλα τα θαλασσινά με όλα τα τυριά. Υπάρχουν και μερικά μυστικά για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα σε ένα πιάτο με βασικά υλικά του τα θαλασσινά και το τυρί. Αρχικά, θα πρέπει η επιλογή του τυριού να γίνει με βάση την ταυτότητά του και τα ιδιαίτερα του χαρακτηριστικά. Δεν είναι όλα τα τυριά κατάλληλα να συνδυαστούν με θαλασσινές γεύσεις. Υπάρχουν για παράδειγμα τυριά με ιδιαίτερα έντονη γεύση που θα μπορούσαν να υπερκαλύψουν τη γεύση των θαλασσινών, δίνοντας έτσι ένα αποτέλεσμα μάλλον αδιάφορο.  Σκοπός σε αυτό το πάντρεμα υλικών είναι ή να πετύχουμε μια γεύση που θα βασίζεται στην πετυχημένη αντίθεση, όπως είναι για παράδειγμα ο συνδυασμός της γλυκιάς γαρίδας με την αλμυρή φέτα.




Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *