ta-nea-10-pio-aystira-metra-tis-kyvernisis-logw-karantinas-koronoioy-mensdaygr.jpg

Τα νέα 10 πιο αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης λόγω καραντίνας κορονοϊού

Τα νέα 10 πιο αυστηρά μέτρα. Λόγω καραντίνας κορονοϊού στο τραπέζι έχουν πέσει οι προτάσεις για επιβολή μέτρων, λόγω φόβου εξάπλωσης του ιού.

 

Τα νέα 10 πιο αυστηρά μέτρα

 

ta-nea-10-pio-aystira-metra-tis-kyvernisis-logw-karantinas-koronoioy-mensdaygr.jpg

Τα νέα 10 πιο αυστηρά μέτρα . Ακόμη πιο αυστηρά μέτρα επιβάλει η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τους απείθαρχους. Και μάλιστα ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Εικόνες, όπως αυτή που παρατηρήθηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με τον κόσμο να τη κατακλύζει, που τελικά έκλεισε αλλά κι οι ουρές στις τράπεζες , έχουν επιφέρει προβληματισμό στα κυβερνητικά στελέχη.

Έτσι, τα 10 μέτρα που θα εφαρμοστούν, είναι ήδη στο τραπέζι, για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μάλιστα, αναμένεται να αυξηθεί το πρόστιμο για τις άσκοπες μετακινήσεις. Μέχρι σήμερα ήταν στα 150 ευρώ.

Η κυβέρνηση σκοπεύει ακόμη να θέσει νέο όριο συναθροίσεων κάτω από 10 άτομα. Μέχρι σήμερα ισχύει ότι οι συναθροίσεις επιτρέπονται μέχρι 10 άτομα.

 

Αποκλεισμός δημόσιων χώρων

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε εκ νέου αποκλεισμό δημόσιων χώρων. Και η αρχή έγινε με την παραλία της Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε η παραλία του Βόλου αλλά και της Πάτρας. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά στην Πάτρα θα κλείσει η περιοχή στο Νότιο Πάρκο καθώς η περιοχή που βρίσκεται στην Πλαζ της Αγυιάς. Το ίδιο θα ισχύσει από τη Δευτέρα και για την παραλία του Βόλου. Ο χρονικός περιορισμός θα είναι 14 ημερών. Υπάρχουν όμως κι άλλοι δημόσιοι χώροι που αποτελούν πόλο έλξης για τους πολίτες. Ανάμεσά τους είναι κι αυτός της παραλίας του Φλοίσβου που βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Την ίδια ώρα απαγορεύτηκε το μπάνιο στη θάλασσα.

 

 
 

 

Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, η κυβέρνηση σκοπεύει να θεσπίσει ειδική βεβαίωση εξόδου ηλικιωμένου. Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας δεν είναι εξοικειωμένοι με την αποστολή SMS ενώ έχουν προκαλέσει προβληματισμό οι ουρές στις τράπεζες. Μάλιστα, οι ηλικιωμένοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είναι αυτοί που πρέπει να προστατευτούν περισσότερο από τον φονικό ιό.

 

 

Του

Βασίλη Τριάντη

Bill-Triandis-mensdaygr.jpg

Globo: Το νέο παγκόσμιο νόμισμα, μετά τον κορονοϊό…;

Το πλαφόν στα SMS

 

Όπως έχει γνωστό εδώ και καιρό η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη θέσπιση πλαφόν στον αριθμό των SMS ανά πολίτη κάθε μέρα. Ακόμη υπάρχει η σκέψη για χρονικό όριο στην έξοδο κάθε πολίτη από το σπίτι. Κι αυτό αναμένεται να είναι τρεις ώρες.

 

ta-nea-10-pio-aystira-metra-tis-kyvernisis-logw-karantinas-koronoioy2-mensdaygr.jpg

Επίσης, σκέφτεται ακόμη να αυξήσει την αστυνόμευση σε λιμάνια, εθνικές οδούς και στάσεις λεωφορείων. Ακόμη αναμένεται να ανακοινωθεί κλείσιμο των διοδίων. Η κυβέρνηση δε θέλει τη διασπορά του ιού στην επαρχεία, όπου οι δομές είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες.

Ακόμη θα υπάρχει αλλαγή στις μετακινήσεις εκτός δήμου που θα γίνεται άπαξ και με βεβαίωση κατοικίας. Ακόμη η κυβέρνηση θα ανακοινώσει λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών στις εκκλησίες όλης της χώρας.

 

Περισσότερα θέματα για Κόσμος – Επικαιρότητα δες ΕΔΩ

Αλλάζουν κατοικία για να φύγουν το Πάσχα

Ακόμη κι αυτό έχει σκαρφιστεί μερίδα των συμπολιτών μας. Αλλάζει την διεύθυνση της κατοικίας του, δηλώντας άλλη στην επαρχία, προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν το Πάσχα. Δεν γνωρίζουν όμως ότι δεν θα μπορέσουν μετά να επιστρέψουν και πάλι στην Αθήνα. Αλλά θα τους επιβληθεί να επιστρέψουν στη διεύθυνση που δήλωσαν.

Σύμφωνα με τον γραμματέα των Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροδειδάκο, υπάρχουν συμπατριώτες μας που σκαρφίζονται πατέντες για να πάνε στα χωριά και τα εξοχικά τους το Πάσχα. Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Κάποιοι, λίγοι, μέσω των λογιστών τους ή μέσω taxisnet αλλάζουν τις μόνιμες κατοικίες τους και τις βάζουν στην επαρχία, νομίζοντας ότι θα βάλουν τη σούβλα και θα ξεκινήσουν για Πάσχα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι λίγοι, αλλά το κάνουν… Η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι στα διόδια δε θα πάει κάνεις στην επαρχία, έχουμε “πόλεμο”» διεμήνυσε ο γ.γ. των ειδικών φρουρών, συμπληρώνοντας ότι οι αστυνομικοί ευγενικά και με πειθώ αποτρέπουν τους εποχούμενους να ταξιδέψουν.

«Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες που ακούνε τους Έλληνες αστυνομικούς. Εμείς είμαστε έξω για εσάς. Εμείς δε μένουμε σπίτι, είμαστε έξω να το σεβαστούν αυτό» πρόσθεσε.

 

“Ίσως κλείσουμε τα διόδια”

 

Μιλώντας στο ίδιο κανάλι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια ενόψει του Πάσχα. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται μέσα στα επόμενα δύο-τρία εικοσιτετράωρα, ο χρονικός περιορισμός των μετακινήσεων.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Εξετάζουμε και περιορισμό στις μετακινήσεις μέσα στα επόμενα δύο με τρία 24ωρα, αν είναι να γίνει θα γίνει τώρα» σημείωσε, καυτηριάζοντας τις συμπεριφορές μειοψηφίας πολιτών. «Τα μέτρα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι αυστηροποίηση για όσους δεν είναι συνεπείς, ώστε να μην υπάρχει κατάχρηση του συστήματος, κάποιοι κάνουν άσκηση τρεις και τέσσερις φόρες την ημέρα κάποιοι πάνε σούπερ μάρκετ τρεις φόρες την ημέρα, που δεν πήγαιναν ούτε πριν τη κρίση… Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια… στη φάση που είμαστε επαναλαμβάνουμε την κύρια απαγόρευση» διευκρίνισε.

Αναφερόμενος σε καταγγελίες για αλλαγή τόπου κατοικίας προκειμένου κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες να κάνουν Πάσχα στο χωριό, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι «από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση… Αν ήμουν στο χωριό και η διαμονή μου ήταν στη Αθήνα, είχα το δικαίωμα να φύγω άπαξ για Αθήνα δεν είναι δυνατό να φεύγω κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό».

ta-nea-10-pio-aystira-metra-tis-kyvernisis-logw-karantinas-koronoioy2-mensdaygr.jpg

 

“Θα πέσει πείνα βάλτε κότες να τρώτε”, τελειώνουν τα τρόφιμα (ηχητικό)

Με βεβαίωση κατοικίας

Αμείλικτη θα είναι η κυβέρνηση με όσους αποφασίσουν να εκδράμουν το Πάσχα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για να ταξιδέψει κάποιος στην επαρχία ή στα νησιά θα πρέπει να φέρει επίσημα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι πηγαίνει στη μόνιμη κατοικία του. Η μόνιμη κατοικία αναγράφεται στο Ε1. Υπάρχει και η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας που μπορεί κάποιος να τυπώσει από το Taxis. Το άλλο μέτρο που αναμένεται να παρθεί αναφορικά με την έξοδο του Πάσχα είναι ότι θα γίνεται άπαξ. Δηλαδή μία φορά χωρίς περιθώριο επιστροφής.

Γι αυτό το λόγο ενδέχεται να αυξηθεί και το πρόστιμο των 150€ για όσους θα πιάνονται στα διόδια τις ημέρες του κρίσιμου Απρίλη, που σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα είναι ο πιο δύσκολος της πανδημίας για τη χώρα μας. Βεβαίως εξαιρούνται οι επαγγελματικοί λόγοι, καθώς και οι ιατρικοί, που θα προέρχονται ωστόσο από δημόσιο φορέα κι όχι από ιδιώτη ιατρό…

 

Περισσότερα θέματα για Deep Thoughts δες ΕΔΩ

Μπάνιο, ψάρεμα, θάλασσα…

Σχετικά με τις δραστηριότητες στη θάλασσα, δηλαδή μπάνιο, ψάρεμα κλπ. έδωσε στη δημοσιότητα νέες οδηγίες η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας δίνει συγκεκριμένες διευκρινίσεις σε θέματα που δεν είχαν καλυφθεί από την ΚΥΑ για την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις οποίες προκύπτει ότι απαγορεύονται:

-το μπάνιο στη θάλασσα

-η χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής (κανό, καγιάκ, wind surf, kite surf, SUP, ιστιοπλοΐα κ.λπ.)

-η υποβρύχια αλιεία (ψαροντούφεκο)

-το ψάρεμα από ξηράς

 

Αντέχουμε 3 μήνες, με τραπεζικό “κλείδωμα”; Όλο το παρασκήνιο

Η απαγόρευση για τις παραπάνω δραστηριότητες ισχύει έως και τις 6 Απριλίου 2020 «ή όσο ισχύσει ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 21 Απριλίου απαγορεύεται, επιπρόσθετα, «η κυκλοφορία κάθε τύπου σκάφους καθώς και ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών πλοίων και σκαφών αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων, όπως αυτές προβλέπονται στην προαναφερόμενη ΚΥΑ και αποδεικνύονται με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα που ο Νόμος ρητά ορίζει».
Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *