etsi-tha-xanavreis-ti-forma-soy-des-me-poioys-tropoys-tha-ta-katafereis-mensdaygr.webp_.jpg

Έτσι θα ξαναβρείς τη φόρμα σου. Δες με ποιους τρόπους θα τα καταφέρεις

Έτσι θα ξαναβρείς τη φόρμα σου. Δες με ποιους τρόπους θα τα καταφέρεις και θα γίνεις πάλι ξεχωριστός και μοναδικός και θ’ αποκτήσεις δυνατό σώμα.

Έτσι θα ξαναβρείς τη φόρμα σου

Η σωστή διατροφή για κάθε ηλικία. Τι πρέπει να τρως για να είσαι υγιής

Κάτι το Πάσχα που φάγαμε πολύ, κάτι η δουλειά και ο περιορισμός στο σπίτι, όλα αυτά σε έκαναν να χάσεις τη φόρμα σου. Δεν είναι κακό, το έχουμε πάθει οι περισσότεροι αυτή την εποχή. Καλό είναι όμως να μην συνεχίσεις έτσι, γιατί το καλοκαίρι πλησιάζει, και αν αφεθείς θα δυσκολευτείς να ξαναγυρίσεις στο επίπεδο που ήσουν πριν.

Το καλό είναι πως δεν χρειάζεται να πας στο γυμναστήριο για να ξαναγίνεις fit. Με λίγη οργάνωση και αυτοπειθαρχία, μπορείς να το πετύχεις και στο σπίτι, φτιάχνοντας μόνος σου το πρόγραμμα γυμναστικής σου. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή γι’ αυτό.




Καθημερινό αερόβιο

Περισσότερα θέματα για γυμναστική – συμβουλές δες ΕΔΩ

etsi-tha-xanavreis-ti-forma-soy-des-me-poioys-tropoys-tha-ta-katafereis1-mensdaygr.webp_.jpg

Θα πρέπει να στοχεύσεις σε ένα τριαντάλεπτο –τουλάχιστον –καθημερινό αερόβιο πρόγραμμα και σε δύο προγράμματα ενδυνάμωσης την εβδομάδα. Επίσης είναι σημαντικό να κινείσαι και την υπόλοιπη ημέρα. Η καθιστική ζωή ενέχει αυξημένο κίνδυνο για καρδιοπάθειες, διαβήτη και καρκίνο. Φρόντισε να σηκώνεσαι από τον καναπέ σου κάθε μία ώρα, για δέκα λεπτά.

Τι ανδρικό απωθεί τις γυναίκες. Δες παρακάτω τους έξι λόγους

Μην το παρακάνεις όμως. Η επίπονη ή η υπερβολική άσκηση μπορεί να καταπονήσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και η εποχή δεν είναι και τόσο κατάλληλη γι’ αυτό.

Η άσκηση εκτός σπιτιού –όπως το τρέξιμο, το περπάτημα και το ποδήλατο –έχει το επιπλέον όφελος της έκθεσης στον ήλιο, που βοηθά στην ενίσχυση των επιπέδων της βιταμίνης D στο σώμα μας. Επίσης ενισχύει το ανοσοποητικό μας και βελτιώνει τη διάθεσή μας.

Γίνε αποτελεσματικός και παραγωγικός σε ελάχιστο χρόνο

Μπορείς όμως να έχεις καλά αποτελέσματα και στο σπίτι, ακόμη κι αν δεν έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό. Στο διαδίκτυο θα βρεις ποικιλία προγραμμάτων για όλα τα επίπεδα και όλες τις προτιμήσεις. Κάποια από αυτά δεν απαιτούν κανέναν εξοπλισμό.

Θα χρειαστεί πρώτα να δημιουργήσεις ένα άνετο και ευρύχωρο μέρος για την άσκησή σου. Καλό είναι να έχεις και ένα στρώμα, για να μπορείς να κάνεις τις ασκήσεις εδάφους (push ups και άλλα) χωρίς να τραυματιστείς ή ακόμη και να γυμναστείς ξυπόλυτος.

Μία άλλη ιδέα είναι το «περπάτημα μέσα στο σπίτι». Κάνεις ό,τι βηματισμό μπορείς να φανταστείς την ώρα που βλέπεις τηλεόραση ή την ώρα που βουρτσίζεις τα δόντια σου ή μιλάς στο τηλέφωνο. Μπορείς ακόμη να περπατάς έντονα γύρω γύρω στην κουζίνα, όσο ετοιμάζεις τα υγιεινά σου γεύματα.

Η δύναμη είναι κι αυτή σημαντική για την διατήρηση ενός δυνατού ανοσοποιητικού. Επιπλέον οι δυνατοί μύες μειώνουν τον κίνδυνο πτώσεων, άρα και καταγμάτων. Εξάλλου αν κάνεις ασκήσεις ενδυνάμωσης με γρήγορο ρυθμό, έχεις διπλό όφελος. Δυναμώνεις τους μυς σου και κάνεις ταυτόχρονα αερόβια προπόνηση. Αυτό μπορείς να το πετύχεις χωρίς εξοπλισμό. Με τη βοήθεια μιας καρέκλας, για παράδειγμα, μπορείς να γυμνάσεις τους τρικεφάλους σου.

Πως να σώσεις μια σχέση που μπάζει νερά, από την καταστροφή

 

Το πρόγραμμα

etsi-tha-xanavreis-ti-forma-soy-des-me-poioys-tropoys-tha-ta-katafereis2-mensdaygr.webp_.jpg

Παρακάτω σου έχουμε ένα ενδεικτικό πρόγραμμα.

Άρχισε με ένα δεκάλεπτο ζέσταμα (βηματάκια επιτόπου και επιτόπιο τζόκινγκ ή ανεβοκατέβα τις σκάλες του σπιτιού σου). Η απλούστερη και πιο ωφέλιμη άσκηση είναι τα burpees. Έχε σαν πρώτο στόχο σου να φτάσεις τα 100. Άρχισε όμως με το μαλακό, από 10, ας πούμε. Ακολουθούν τα πους απς και τα σκουοτ. Τελειώνεις με κοιλιακούς. Παράδειγμα.

Ζέσταμα

10 burpees

15 πους απς

1 λεπτό σανίδα

20 σκουοτς

30 επαναλήψεις τρικεφάλων στην καρέκλα (στηρίζεις ανάποδα τις παλάμες σου στην καρέκλα, στηρίζοντας τα πόδια σου στο πάτωμα και ανεβοκατεβάζεις το σώμα σου)

30 κοιλιακοί

20 ραχιαίοι

Επανέλαβε τον κύκλο άλλες δύο φορές και τελείωσε με λίγες διατάσεις.

Χάσε βάρος χωρίς κόπο. Δες τον τρόπο που θα τα καταφέρεις

 

Μπορείς να ολοκληρώσεις την αερόβια άσκησή σου κάνοντας σχοινάκι. Ακόμη κι αν δεν διαθέτεις, μπορείς να προμηθευτείς ένα διαδικτυακά, με πολύ χαμηλό κόστος.

Με λίγη προσοχή στη διατροφή σου, σε λίγο καιρό θα νιώθεις σαν να μην έφυγες ποτέ από το γυμναστήριο.




Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *