pswmakia-me-avgo-graviera-kai-zabon-pws-tha-ta-ftiaxete-mensdaygr.jpg

Ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν. Πως θα τα φτιάξετε

Ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν. Πως θα τα φτιάξετε πολύ γρήγορα και να είναι μάλιστα και ιδιαίτερα πικάντικα και πεντανόστιμα.

Ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν

Τα γεμιστά αυτά ψωμάκια είναι ένα πεντανόστιμα και πολύ γρήγορο φαγητό που θα αφήσει ικανοποιημένους τόσο εσάς, όσο και την παρέα σας που θα βρεθεί στο σπίτι σας για να τους καλέσετε για φαγητό.

Και το ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως μπορείτε να τα φτιάξετε με πολύ λίγα και όχι ιδιαίτερα ακριβά υλικά. Και μάλιστα σε πολύ λίγο χρόνο. Κάτι που δεν θα σας κουράσει υπερβολικά.

Ας δούμε όπως παρακάτω, ποια είναι τα υλικά τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα νόστιμα ψωμάκια σας.

 

 

 

 

 




Τα υλικά

pswmakia-me-avgo-graviera-kai-zabon-pws-tha-ta-ftiaxete-mensdaygr.jpg1_.jpg

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα υλικά που χρειαζόμαστε για να κατασκευάσουμε τα νόστιμα ψωμάκια μας. Τι χρειαζόμαστε λοιπόν; Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι τα παρακάτω:

4 στρογγυλά αφράτα ψωμάκια για μπέργκερ ή σάντουιτς

100 γραμμάρια ζαμπόν γαλοπούλας

100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη

100 γραμμάρια τυρί κρέμα

4 αυγά

Ας δούμε τώρα πως θα χρησιμοποιήσουμε τα υλικά μας για να παρασκευάσουμε τα ψωμάκια μας και αν εκτελέσουμε τη συνταγή μας.

pswmakia-me-avgo-graviera-kai-zabon-pws-tha-ta-ftiaxete-mensdaygr.jpg2_.jpg

Περισσότερα θέματα για συνταγές δες ΕΔΩ

 

Η εκτέλεση της συνταγής

 

Αυτό που κάνουμε πρώτα, είναι να ανοίξουμε ένα άνοιγμα σε κάθε ψωμάκι στην επάνω πλευρά.

Στη συνέχεια βάζουμε μέσα λίγο τυρί κρέμα, ψιλοκομμένο ζαμπόν και λίγη γραβιέρα.

Ακολούθως παίρνουμε τα αυγά και αδειάζουμε από ένα αυγό στο άνοιγμα που έχει το κάθε ψωμάκι. Και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία πασπαλίζοντας με λίγη γραβιέρα ακόμα.

 

pswmakia-me-avgo-graviera-kai-zabon-pws-tha-ta-ftiaxete-mensdaygr.jpg3_.jpg

Αφού ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία για το κάθε ψωμάκι, στη συνέχεια βάζουμε τα ψωμάκια σε ένα ταψί. Ανοίγουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και τα βάζουμε μέσα για να ψηθούν. Τα αφήνουμε για 10′-20′ λεπτά. Κι αυτό έχει να κάνει με το πόσο ψημένα θέλεις τα αυγά σου. Αν ας πούμε θέλεις σφιχτά τα αυγά σου, τώρα θα πρέπει να τα ψήσεις για 25 λεπτά.

Να σου αναφέρω ότι στην αντίθετη περίπτωση, σε 12 λεπτά ψήσιμο θα έχεις αυγά με κρόκο ο οποίος θα είναι ρευστός και με μαγειρεμένο ασπράδι. Αυτό για όσους αρέσει να τρώνε τα αυγά πιο σφιχτά.

 

 



Facebook Comments
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *