Λαλάγγια: Το φαγητό της Μάνης. Γιατί πρέπει να το δοκιμάσεις. Η απίστευτη νοστιμιά του που πρέπει να γευτείς και να απολαύσεις.
Λαλάγγια: Το φαγητό της Μάνης
Ορισμένα από τα μέρη της Ελλάδας στα οποία μπορεί κάποιος να ταξιδέψει, του δίνουν τη δυνατότητα ν’ απολαύσει, εκτός από τα όμορφα αξιοθέατα και τις γαστρονομικές γεύσεις που υπάρχουν στα κατά τόπους σημεία.
Ένα από αυτά τα μέρη είναι και η Μάνη. Πρόκειται για ένα μέρος το οποίο σε κερδίζει για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι και το παραδοσιακό φαγητό, πέρα από τις φυσικές του ομορφιές.
Ένα λοιπόν από τα εδέσματα τα οποία σίγουρα θα σε μαγέψουν και θα σε κάνουν να θέλει να δοκιμάσεις, είναι και τα λαλάγγια. Πρόκειται για τη συνταγή την οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσεις.
Η παραδοσιακή συνταγή
Τα λαλάγγια λοιπόν αποτελούν την παραδοσιακή συνταγή για τη Μάνη και την ευρύτερη περιοχή. Σίγουρα, όταν θα βρεθείς εκεί, δεν πρέπει να ξεχάσεις να τα δοκιμάσεις. Ωστόσο, μέχρι τότε, μπορούμε να σου μεταφέρουμε τη συνταγή και να τα κατασκευάσεις εσύ, με τα χεράκια σου. Και να είσαι σίγουρος ότι θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου.
Πρέπει όμως να δεις και τα υλικά τα οποία χρειάζεσαι που χρειάζονται και απαιτούνται για να τα παρασκευάσεις. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τη συνταγή.
Τα υλικά
Τα υλικά λοιπόν που χρειάζεσαι, είναι τα παρακάτω:
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
3/4 της κούπας λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
4 κουταλιές σουσάμι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 100 γρ. προζύμι από τον φούρνο
2-3 κούπες χλιαρό νερό
λάδι για το τηγάνισμα
Περισσότερα θέματα για συνταγές, δες ΕΔΩ
Εκτέλεση της συνταγής
Και πάμε τώρα για να δούμε πως θα προχωρήσεις στην εκτέλεση της συνταγής.
Βάζεις το αλεύρι σε μια λεκάνη μαζί με το λάδι και το τρίβεις στην παλάμη σου για να υγρανθείς ομοιόμορφα. Και το καλό θα ήταν να το κάνεις αρκετές ώρες πιο νωρίς από το μαγείρεμά του.
Στη συνέχεια πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά. Ρίξε χλιαρό νερό και ανακάτεψε σιγά σιγά. Ακολούθως, ζυμώνεις μια ζύμη μέτρια, ενώ φρόντισε να λαδώνεις τα χέρια σου συχνά.
Σκεπάζεις το ζυμάρι μέχρι να φουσκώσει. Στην περίπτωση που έχεις χρησιμοποιήσει προζύμι, θα αργήσει να φουσκώσει και θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο από την προηγούμενη διαδικασία.
Στη συνέχεια πάρε το ζυμάρι σε λεπτά και μακριά κορδόνια και τα ψήνεις. Ψήνονται αφού τα ρίξεις διπλωμένα στα τέσσερα σε βαθύ σκεύος που περιέχει καυτό λάδι. Εκεί τα αφήνεις μέχρι να ροδίσουν καλά. Μετά τα βγάζεις σε τρυπητό για να στραγγίσουν και μπορείς να τα φυλάξεις για αρκετές μέρες. Και για να μη ξεχάσω, τα λαλάγγια συνοδεύονται πάρα πολύ καλά με τυρί. Καλή σου όρεξη!