to-idaniko-tzaket-motosikletas-ta-4-vimata-gia-nato-dialexeis-mensdaygr.jpg

Το ιδανικό τζάκετ μοτοσικλέτας. Τα 4 βήματα για να το διαλέξεις

Το ιδανικό τζάκετ μοτοσικλέτας. Τα 4 βήματα για να το διαλέξεις. Ποιο είναι αυτό το τζάκετ που τελικά ταιριάζει σε σένα ξεχωριστά.

 

 

Το ιδανικό τζάκετ μοτοσικλέτας

 

Το μπουφάν είναι ένας από τους βασικούς εξοπλισμούς για τον οδηγό μιας μοτοσικλέτας. Γι αυτό λοιπόν το λόγο θα πρέπει να κάνει και τη σωστή επιλογή. Και η επιλογή αυτή θα πρέπει να γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή με βάση τα υλικά κατασκευής, τα προστατευτικά, την εφαρμογή και αναμφισβήτητα και την τιμή.

 

 Η προστασία του αναβάτη

 

to-idaniko-tzaket-motosikletas-ta-4-vimata-gia-nato-dialexeis-mensdaygr1.png

 

Ο αναβάτης λοιπόν θα πρέπει να είναι πλήρης και ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Κι όπως προαναφέρθηκε, το μπουφάν είναι το αναπόσπαστο κομμάτι του. Και όχι τυχαία, αφού προστατεύει το θώρακα, την πλάτη, τους αγκώνες αλλά και τους ώμους του. Σε κάθε μετακίνηση θα πρέπει να φορά απαραίτητα για την προστασία του.

Η αγορά του θα πρέπει να είναι συνδυασμένη με αρκετά πράγματα. Πρέπει λοιπόν ο οδηγός να δώσει προτεραιότητα σε διάφορους παράγοντες. Κι αυτοί είναι η πρακτικότητα, το επίπεδο ασφάλειας και η τιμή. Κι όλα αυτά για να μπορέσεις να βρεις εκείνο που τα συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο.

 

Τα κατάλληλα μπουφάν

to-idaniko-tzaket-motosikletas-ta-4-vimata-gia-nato-dialexeis-mensdaygr5.jpg Το ιδανικό τζάκετ μοτοσικλέτας. Τα 4 βήματα για να το διαλέξεις

Ποια είναι όμως τα κατάλληλα μπουφάν; Και με βάση ποια κριτήρια θα γίνεται η αγορά αυτού του μπουφάν; Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να προσέξει ένας αναβάτης μοτοσικλέτας.

 

 

Περισσότερα θέματα για Auto – Moto δες ΕΔΩ

 

 

Σε πρώτο πλάνο η προστασία

 

Το ιδανικό τζάκετ μοτοσικλέτας. Τα μπουφάν της μηχανής θα πρέπει να έχουν μεγάλη αντοχή στην τριβή. Είναι δε κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά. Κι αυτά είναι το δέρμα ή corduna και διαθέτουν μεγάλη αντοχή στην τριβή.

Παράλληλα, για πιο ολοκληρωμένη προστασία, είναι μπουφάν να διαθέτει προστατευτικό πλάτης ή θήκη για τέτοιο ώστε να μπορεί εκ των υστέρων.

Πέρα όμως από όλα τα άλλα, τα προστατευτικά δεν θα πρέπει να περιορίζουν την άνεση ή τις κινήσεις σου. Επίσης, θα πρέπει να βρίσκονται όσο πιο κοντά γίνεται στο σημείο που προορίζονται να προστατέψουν και να μην είναι πολύ μικρά σε μέγεθος. Παράλληλα, το μπουν θα πρέπει να διαθέτει και έγκριση CE και συγκεκριμένα CE1 ή CE2. η δεύτερη διαβάθμιση παρέχει μεγαλύτερο βαθμό προστασίας και ασφάλειας. Κι επειδή η τεχνολογία προχωράει, κάποια από τα μπουφάν ενεργοποιούνται με την πτώση και αυξάνουν κατά πολύ τα επίπεδα της προστασίας.

 

Η σωστή εφαρμογή και η σημασία της

 

 

to-idaniko-tzaket-motosikletas-ta-4-vimata-gia-nato-dialexeis-mensdaygr.jpg2_.jpg

Είναι πολύ σημαντικό το μπουφάν σου να εφαρμόζει απόλυτα. Κι αυτό γιατί ο αναβάτης θα πρέπει να νιώθει άνετα όταν το φορά και να προστατεύεται. Ας υποθέσουμε ότι το μπουφάν είναι φαρδύ και μεγαλύτερου μεγέθους. Τότε αυτό θα ανεμίζει έντονα στις μεγάλες ταχύτητες. Εκτός του ότι αυτό είναι εκνευριστικό, παράλληλα στου αποσπά την προσοχή και μπορείς να κάνεις λάθος που θα μπορεί να αποβεί μοιραίο. Εκτός των άλλων, αν κάνει κρύο, τότε δεν θα μπορεί να σου προσφέρει και την ανάλογη θέρμανση.

Γι αυτό λοιπόν θα πρέπει να επιλέγεις το κατάλληλο μπουφάν. Να αγοράσεις μπουφάν το οποίο να διαθέτει ιμάντες με τους οποίους μπορεί να γίνει η τέλεια ρύθμιση και να υπάρξει και η τέλεια εφαρμογή στο κορμί σου.
Την ίδια ώρα, αν το μπουφάν δεν είναι στο σωστό μέγεθος, όλα τα προστατευτικά δεν θα εφαρμόζουν σωστά στο σώμα σου. Αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο σε μια πιθανή πτώση από τη μηχανή. Έτσι θα είναι αναποτελεσματικό σε μια τέτοια περίπτωση.

 

 

Αφιέρωσε χρόνο και μη βιαστείς

 

to-idaniko-tzaket-motosikletas-ta-4-vimata-gia-nato-dialexeis-mensdaygr4.png

 

Είναι πολύ σημαντικό να μην βιαστείς και να αφιερώσεις τον χρόνο που απαιτείται. Δοκίμασε διάφορα μπουφάν και μεγέθη. Αυτό που έχει σημασία, είναι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Αυτό που ταιριάζει στο σωματότυπό σου. Κι αυτό γιατί τα μεγέθη διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία. Άλλωστε η χρήση του μπουφάν είναι συγκεκριμένη. Αν η θέση του οδηγού είναι πιο σκυφτή, τότε το μπουφάν θα πρέπει να είναι πιο κοντό. Από την άλλη πλευρά, σε ένα ταξίδι που θα κάνεις με μια μοτοσικλέτα on – off, η οποία έχει πιο όρθια θέση οδήγησης, το πιο μακρύ μπουφάν θα σου προσφέρει καλύτερη προστασία και κάλυψη και θα σε προστατεύσει καλύτερα από τα στοιχεία της φύσης.

 

Περισσότερα θέματα για στυλ – μόδα δες ΕΔΩ

 

Τιμές και εφαρμογή

 

 

Η σωστή εφαρμογή είναι λοιπόν κάτι το πολύ σημαντικό. Το μπουφάν θα πρέπει να έχει τέλεια εφαρμογή είτε είσαι όρθιος, είτε είσαι καθιστός. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να το δοκιμάσεις όχι μόνο όρθιος αλλά και όταν κάθεσαι πάνω στη μηχανή σου. Φυσικά με τα χέρια πάνω στο τιμόνι. Έτσι, τα μανίκια θα πρέπει να είναι μακριά και να φτάνουν τους καρπούς σου και στο τελείωμά τους να κλείνουν με φερμουάρ. Κι αυτό έχει τη σημασία του. Δεν επιτρέπει στο μανίκι να ανέβει προς τα πάνω στην περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα. Παράλληλα, θα πρέπει να είναι καλυμμένο με ύφασμα για να μην περνάει νερό αλλά παράλληλα για να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Η επένδυση σε ένα ποιοτικό μπουφάν, πάντα αξίζει κι έχει τη δική της χάρη γιατί θα σε βοηθήσει στη χρήση του στη μοτοσικλέτα. Και σίγουρα μπορείς να βρεις και πολλές και καλές ευκαιρίες στις τιμές.

Η ασφάλειά σου όμως είναι αυτή που βρίσκεται πάνω από όλα και σ’ αυτή θα πρέπει να επενδύσεις. Οπότε θα πρέπει να αγοράσεις ένα αξιόλογο μπουφάν το οποίο θα σε προστατεύσει την κατάλληλη στιγμή που θα κινδυνεύσεις. Μπορεί να βρεις ένα μπουφάν που θα κοστίζει λίγο παραπάνω, ωστόσο, να ξέρεις ότι θ’ αγοράσεις και την εξειδίκευση που έχει αποκτηθεί μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας, δοκιμών αλλά και της ανάλογης εξέλιξης. Καλή επιτυχία!

 

 Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *