yperoho-spitiko-pastitsio-i-syntagi-gia-na-geyteis-to-apolyto-fagito-mensdaygr.jpg

Υπέροχο σπιτικό παστίτσιο. Η συνταγή για να γευτείς το απόλυτο φαγητό

Υπέροχο σπιτικό παστίτσιο. Η συνταγή για να γευτείς το απόλυτο φαγητό. Τα υλικά που χρειάζεσαι για να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα.

 

Υπέροχο σπιτικό παστίτσιο

 

Το παστίτσιο είναι ένα υπέροχο φαγητό. Η συνταγή του είναι διαχρονική κι έχει περάσει από γενιά σε γενιά και το έχουν γευτεί και γεύονται πολλοί άνθρωποι με τη συνταγή της γιαγιάς, της μαμάς…

Ας δούμε παρακάτω πως μπορούμε να το παρασκευάσουμε και τι υλικά χρειαζόμαστε.

 

 

 



Τα υλικά που χρειαζόμαστε

 

Τα υλικά λοιπόν που χρειαζόμαστε, είναι τα παρακάτω:

 

 

yperoho-spitiko-pastitsio-i-syntagi-gia-na-geyteis-to-apolyto-fagito-mensdaygr.jpg1_-scaled.jpeg

Μπεσαμέλ
500 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα ή κεφαλοτύρι
1,5 πακέτο μακαρόνια Νο3
Βούτυρο
Κιμά
750 γρ. κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
2 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτί σάλτσα ντομάτας (pummaro)
Αλάτι
Πιπέρι
μοσχοκάρυδο
2 ποτήρια νερό
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
7-8 κουταλιές αλεύρι
1 βιτάμ
4 αυγά
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί (το άδειο πλέον εβαπορέ, το γεμίζουμε) νερό
300 γρ. τυρί (τα παίρνουμε από τα 500 γρ. τυρί που έχουμε τρίψει αρχικά)
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

 

 

yperoho-spitiko-pastitsio-i-syntagi-gia-na-geyteis-to-apolyto-fagito-mensdaygr2.jpg

Η διαδικασία παρασκευής για το παστίτσιο

 

Ας δούμε όμως τώρα, ποια είναι η διαδικασία που χρειαζόμαστε για να παρασκευάσουμε το παστίτσιο. Συγκεκριμένα, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι:

yperoho-spitiko-pastitsio-i-syntagi-gia-na-geyteis-to-apolyto-fagito-mensdaygr4.jpg

 

Περισσότερα θέματα για μαγειρική, δες ΕΔΩ

 

Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα βράζουμε

Τα σουρώνουμε στο τρυπητήρι και ρίχνουμε κρύο νερό

Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε βάλει δυο κουταλιές βούτυρο. Τα ανακατεύουμε κι αυτό για να πάει παντού το λάδι. Στη συνέχεια τα αφήνουμε για να κρυώσουν.

Ακολούθως ετοιμάζουμε τον κιμά. Αφού ρίξουμε λάδι στην κατσαρόλα, στη συνέχεια τσιγαρίζουμε μαζί τα δυο υλικά.

Αφού προσθέσουμε φρέσκιες ντομάτες, πούμαρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, δυο ποτήρια νερό, το αφήνουμε να βράσει για 40 περίπου λεπτά, μέχρι ν’ απορροφήσει τα υγρά του. Και λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κατασκευή της μπεσαμέλ, ρίχνουμε το βιτάμ σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι για να το καβουρδίσουμε. Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε με σύρμα.

Αφού ανακατεύουμε συνέχεια, ακολούθως ρίχνουμε σιγά σιγά το εβαπορέ, το νερό, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τέλος το τριμμένο τυρί. Αφού πήξει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

yperoho-spitiko-pastitsio-i-syntagi-gia-na-geyteis-to-apolyto-fagito-mensdaygr3.jpg

Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού έχουμε περάσει με βούτυρο το ταψί μας, στη συνέχεια στρώνουμε ομοιόμορφα τα 3/4 από τα μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με τυρί και χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια της κατασκευής στο ταψί, τα υπόλοιπα 200 γραμμάρια που μας έχουν απομείνει.

Βάζουμε όλο τον κιμά. Ακολούθως ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και συνεχίζουμε να πασπαλίζουμε με λίγο τυρί. Αυτό που κάνουμε στη συνέχεια, είναι να προσθέσουμε την μπεσαμέλ και να πασπαλίσουμε με το υπόλοιπο τυρί, που πρέπει να είναι αρκετό. Αυτό που μας έχει απομείνει, για να πάρει το παστίτσιο μας χρυσαφί χρώμα και να γίνει πιο νόστιμο. Ψήνουμε το υλικό στους 180 βαθμούς και είμαστε έτοιμοι. Καλή σας όρεξη!

 

 



Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *