mageireyontas-mydopilafo-i-syntagi-thalassinwn-poy-xehwrizei-mensdaygr.jpg

Μαγειρεύοντας μυδοπίλαφο. Η συνταγή θαλασσινών που ξεχωρίζει

Μαγειρεύοντας μυδοπίλαφο. Η συνταγή θαλασσινών που ξεχωρίζει. Γιατί γίνεται πεντανόστιμο, ιδιαίτερα γευστικό φαγητό και με γεύση μοναδική.

 

 

 

Μαγειρεύοντας μυδοπίλαφο

 

Το μυδοπίλαφο είναι ένα ιδιαίτερο φαγητό και πολύ αγαπητό στον πολύ κόσμο. Μάλιστα,πέρα από την θαυμάσια γεύση του, αποτελεί και έναν ξεχωριστό μεζέ που μπορεί να συνοδευτεί με πολλά αρκετά ποτά.

Πως όμως παρασκευάζεται και πως μπορεί να φτάσει έτοιμο στο πιάτο μας. Ας δούμε παρακάτω τα υλικά της συνταγής του.

 

 

 



 

 

Υλικά συνταγής

 

 

mageireyontas-mydopilafo-i-syntagi-thalassinwn-poy-xehwrizei-mensdaygr.jpg1_.jpg

Περισσότερα θέματα για μαγειρική, δες ΕΔΩ

 

Ποια είναι λοιπόν τα υλικά που απαιτούνται για να παρασκευαστεί το μυδοπίλαφο;

 

Ένα πακέτο μύδια ψιλοκομμένα

Ελαιόλαδο

Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Λευκό κρασί ένα ποτήρι μικρό

Αλάτι

Πιπέρι
Λίγο σαφράν

Πιπεριές χρωματιστές ψιλοκομμένες

Μισή πιπεριά καυτερή πράσινη ψιλοκομμένη

Δυο φλυτζάνια ρύζι καρολίνα

Δυο ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους

 

Πως εκτελούμε τη συνταγή

 

mageireyontas-mydopilafo-i-syntagi-thalassinwn-poy-xehwrizei-mensdaygr.jpg2_.jpg

Φροντίζουμε να πλύνουμε καλά τα μύδια.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις κάψει λίγο, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.

Φροντίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, όσο χρειάζεται για να μαραθούν λίγο και όχι για να καούν.

Στη συνέχεια και αφού τελειώσει το τσιγάρισμα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Δηλαδή το ρύζι, τα μύδια και λίγο νερό. Για περισσότερο άρωμα προσθέτουμε, αν το επιθυμούμε και λίγο σαφράν.

Ακολούθως προσθέτουμε την ντομάτα σε κύβους. Στην περίπτωση που δεν έχουμε φρέσκια ντομάτα τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ντοματάκια συσκευασίας.

Κάποιοι δεν βάζουν ντομάτα. Κι αυτό μπορεί να γίνει και να βγει μια χαρά το μυδοπίλαφό μας.

Βράζουμε τα μύδια σε σιγανή φωτιά και για μισή ώρα.

Αυτό που έχει σημασία, είναι να έχει το φαγητό νερό στο βράσιμο γιατί αυτό που επιθυμούμε είναι να βράσουν καλά τα μύδια και παράλληλα και το ρύζι. Και μ’ αυτό τον τρόπο να δέσει το μυδοπίλαφο.

Έχει σημασία να είναι ζεστό. Το σερβίρουμε αχνιστό και το απολαμβάνουμε.

 

Εναλλακτικό μαγείρεμα

 

Υπάρχει και μια εναλλακτική μορφή μαγειρέματος στο μυδοπίλαφο. Κι αυτοί που γνωρίζουν, λένε ότι τα μύδια θα πρέπει να μαγειρεύονται λίγο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορούμε να βάλουμε το φαγητό να βράσει για δέκα περίπου λεπτά και στη συνέχεια να βάλουμε μέσα τα μύδια.

Κι επειδή δεν τα θέλουμε να είναι και ωμά, οπότε βράστε τα όσο εσείς θέλετε και χρειάζεται για να είναι μαλακά.

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένες πιπεριές. Τέτοιες μπορεί να είναι Φλωρίνης, πορτοκαλί, πράσινες κλπ. Τέλος, κάποιοι δεν βάζουν κρασί στο μυδοπίλαφο αλλά προτιμούν να βάλουν στο τέλος λίγο ούζο.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Καλή σας όρεξη…!

 

 



Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *