Λευκός κορμός. Νόστιμος φτιαγμένος με μάνγκο και φρούτα. Όλα τα υλικά που χρειάζονται για να βγει πετυχημένη η συνταγή μας.
Λευκός κορμός
Ο λευκός κορμός είναι ένα γλυκό που θα σας ενθουσιάσει και δεν είναι καθόλου δύσκολο να κατασκευαστεί. Αρκεί να διαθέτεις τα υλικά αλλά και την απαιτούμενη …φαντασία που θα σε βοηθήσει να πετύχει η συνταγή.
Ας δούμε όμως παρακάτω ποια είναι αυτά τα υλικά που χρειάζεσαι για να τον παρασκευάσεις. Και παράλληλα να βγεις πετυχημένος και νόστιμος. Και πολύ περισσότερο αν θέλεις να κατασκευάσεις κορμό με μάνγκο και φρούτα.
Τα υλικά για τον λευκό κορμό
Τα υλικά χωρίζονται σε δυο επίπεδα. Το ένα έχει να κάνει με τα κύρια υλικά κατασκευής και το δεύτερο σχετίζεται με τα υλικά που απαιτούνται για τη γέμιση.
Κύρια υλικά
Τα κύρια υλικά για να κατασκευαστεί το γλυκό, είναι:
• 3 αυγά
• 85g ζάχαρη άχνη, συν 1 κουταλιά της σούπας
• 85g αλεύρι, κοσκινισμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Περισσότερα θέματα για μαγειρική, δες ΕΔΩ
Τα υλικά της γέμισης
Για τη γέμιση χρειάζονται τα παρακάτω υλικά:
• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
• 2 μεγάλα ώριμα φρούτα του πάθους καθαρισμένα
• 2 μάνγκο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
• 250g κατεψυγμένα raspberry
• 200g γιαούρτι με 2% λιπαρά ή τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά.
Λευκός κορμός και παρασκευή
Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν για να παρασκευάσεις το γλυκό; Παρακάτω είναι όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να φτιάξεις τον λευκό κορμό:
Πρώτα από όλα ανάβεις το φούρνο και συγκεκριμένα στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Στη συνέχεια, βάζεις τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και αρχίζεις να τα χτυπάς με ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και για πέντε λεπτά.
Ακολούθως προσθέτεις το αλεύρι και μπέικιν μπάουτερ και στη συνέχεια τη βανίλια. Ρίχνεις το μείγμα σε ένα ταψί και το ψήνει για 12 περίπου λεπτά.
Η συνέχεια προβλέπει να ρίξεις τη ζύμη σε ένα χαρτί το οποίο έχεις πασπαλίσει με μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη. Το τυλίγεις και το αφήνεις να κρυώσει τελείως. Ανακατεύεις τη ζάχαρη, τα φρούτα και το ένα τρίτο του μάνγκο και τα raspberries μέσα στο γιαούρτι.
Το τελευταίο βήμα περιλαμβάνει το ξετύλιγμα του κορμού και το γέμισμά του με την κρέμα που έφτιαξες και μετά το τύλιγμά του. Το γλυκό σερβίρεται με τα υπόλοιπα φρούτα.
Καλοφάγωτο…!