keftedakia-sto-foyrno-nostima-kai-apolaystika-mensdaygr.jpg

Κεφτεδάκια στο φούρνο. Νόστιμα και απολαυστικά

Κεφτεδάκια στο φούρνο. Νόστιμα και απολαυστικά. Η πιο αγαπητή, εύκολη και γευστική συνταγή για κάθε μέρα και για όλες τις ώρες.

 

 

Κεφτεδάκια στο φούρνο

 

Μία από τις πιο νόστιμες και λαχταριστές συνταγές για κάθε ελληνικό σπιτικό και όχι μόνο, είναι τα κεφτεδάκια στο φούρνο. Και φυσικά, πρόκειται για ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό.

 

 




 

 

Τα υλικά

 

Ας δούμε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείς για να μαγειρέψεις τα κεφτεδάκια στο φούρνο.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

1 κρεμμύδι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. ψωμί, κομμένο σε φέτες

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, από ελιά, 2 φορές περασμένος

20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ξίδι, από λευκό κρασί

 

Τα υπόλοιπα υλικά

 

1 κ.γ. αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ. ρίγανη, ξερή

1 αβγό, μεσαίο

70 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

 

keftedakia-sto-foyrno-nostima-kai-apolaystika-mensdaygr.jpg1_.jpg

Εκτέλεση συνταγής

 

Περισσότερα θέματα για μαγειρική δες ΕΔΩ

 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε ένα μεσαίο τηγάνι μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, να κρυώσει ελαφρά το κρεμμύδι.
Βάζουμε σε ένα μεσαίο μπολ αρκετό νερό, ρίχνουμε τις φέτες του ψωμιού και τις αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να απορροφήσουν νερό και να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε καλά τις φέτες του ψωμιού με τα χέρια μας για να φύγει το περιττό νερό και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.

 

Πότε προσθέτουμε τον κιμά

Προσθέτουμε τον κιμά, τον μαϊντανό, το ξίδι, το αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το αβγό, το κεφαλοτύρι, το σοταρισμένο κρεμμύδι, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει καλά το μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Προετοιμασία φούρνου

Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 30 κεφτεδάκια των 30 γρ. και τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε τα κεφτεδάκια με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα κεφτεδάκια.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με κέτσαπ και τηγανητές πατάτες.




Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *