Κέικ χωρίς μίξερ. Με λεμόνι, γίνεται στα γρήγορα και την κάθε στιγμή που θα θελήσεις να το ετοιμάσεις χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρηθείς αρκετά.
Κέικ χωρίς μίξερ
Κέικ χωρίς μίξερ. Εύκολο κέικ με λεμόνι. Και ποιος δεν θα ήθελε να το ετοιμάσει στα γρήγορα και πανεύκολα, χωρίς να ταλαιπωρηθεί. Για να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση και να έχει κάτι πολύ γευστικό, γλυκό και νόστιμο για να γευτεί. Και ειδικά τη στιγμή που το χρειάζεται. Κι αν έχει και επισκέψεις, θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο γιατί θα ικανοποιήσει τους επισκέπτες του με κάτι που θα έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
Υλικά για κέικ χωρίς μίξερ
Πάμε να δούμε τα υλικά που χρειάζονται να παρασκευάσεις το γλύκισμά σου. Σίγουρα ξεχνάς τη βοήθεια του μίξερ.
Τι χρειάζεσαι
Κι εδώ λοιπόν έχουμε τα υλικά που χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις το κέικ χωρίς μίξερ. Κι άσε τους άλλους αναρωτιούνται πως τα κατάφερες.
- 200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
- 255 γραμμάρια ζάχαρη, (εγώ προτιμώ τη μαύρη)
- 4 αυγά
- 75 γραμμάρια βούτυρο
- 110 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35%
- 31/2γρ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι (στη μύτη ενός κουτ. γλυκού)
- 11/2 λεμόνι ξύσμα
Περισσότερα θέματα για συνταγές δες ΕΔΩ
Εκτέλεση για κέικ χωρίς μίξερ
Πάμε τώρα να παρασκευάσουμε το κέικ χωρίς μίξερ. Σαν πρώτο μας βήμα είναι να ανάψουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια βάζετε σε ένα μπολ ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού και τα αβγά. Κατόπιν παίρνεις το σύρμα και αρχίζεις ν’ ανακατεύεις καλά μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν, να γίνουν μια μάζα.
Ακολούθως ρίχνεις την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύεις με δύναμη., μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιόμορφος και παχύρρευστος χυλός. Φυσικά, προσθέτεις και λίγο αλάτι. Έχεις φροντίσει να λιώσεις το βούτυρο, είτε σε φούρνο μικροκυμάτων, είτε βάζοντάς το για λίγο στο φούρνο. Βουτυρώνεις ελαφρά μια φόρμα και την αλευρώνεις, εκτός και είναι αντικολλητική και δεν χρειάζεται βουτύρωμα. Αλλιώς, μπορείς να βάλεις χαρτί ψησίματος και μεταφέρεις το μείγμα στη φόρμα. Αυτό ήταν! Ψήνεις το κέικ στο φούρνο για 40-45 περίπου λεπτά.
Τεστ ψησίματος
Υπάρχει κι ένα τεστ που μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις αν το κέικ σου είναι έτοιμο. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να πάρεις ένα μαχαιράκι και να το μπήξεις μέσα στο κέικ σου, για να δεις αν χρειάζεται κι άλλο ψήσιμο. Αν το μαχαίρι είναι στεγνό όταν το βγάζεις, τότε το γλυκό σου είναι έτοιμο. Αν δεν είναι στεγνό, τότε αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται κι άλλο ψήσιμο.
Άφησέ το λίγο ακόμη στο φούρνο. Εδώ όμως χρειάζεται προσοχή γιατί αν κάνεις το τεστ νωρίτερα, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να ξεφουσκώσει. Το καλύτερο θα είναι να το αφήσεις για μια περίπου ώρα στο ψυγείο σου πριν το ψήσεις.