patatokeftedes-nostimoi-nhstisimo-kai-elafry-faghto-mensdaygr

Νόστιμοι πατατοκεφτέδες: νηστίσιμο και ελαφρύ φαγητό

Νόστιμοι πατατοκεφτέδες. Πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ, ιδιαίτερα γευστικό αλλά και νηστίσιμο φαγητό που ενθουσιάζει όλους.




 

Νόστιμοι πατατοκεφτέδες

Νόστιμοι παπατοκεφτέδες. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα γευστικό φαγητό το οποίο έχουμε γευτεί όλοι και είναι πανεύκολο στην κατασκευή του. Μάλιστα, είναι και πολύ ελαφρύ αλλά και υγιεινό καθώς δεν περιέχει επιβαρυντικά στοιχεία για τον οργανισμό. Βασίζεται κατά κύριο λόγο σε φυτικά υλικά που του δίνουν και τη μοναδική του νοστιμιά.

Μπορεί δε να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση πολύ γρήγορα, αν έχεις επισκέψεις και δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις κάτι για να γευματίσετε. Κι αυτό γιατί παρασκευάζεται πολύ εύκολα και φυσικά δεν χρειάζεται πολύς χρόνος.

 

Υλικά για πατατοκεφτέδες

 

nostimoi-patatokeftedes-nhstisimo-kai-elafry-faghto-mensdaygr

Ας δούμε παρακάτω ποια είναι τα υλικά που χρειάζεσαι για να παρασκευάσεις τους νόστιμους πατατοκεφτέδες. Αυτά λοιπόν που χρειάζεσαι, είναι:




1 κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί σόγιας
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι
Σπορέλαιο ή βαμβακέλαιο για το τηγάνισμα

 

Περισσότερες συνταγές για μαγειρική δες ΕΔΩ

 

 

Εκτέλεση της συνταγής

Η εκτέλεση της συνταγής για γίνουν νόστιμοι πατατοκεφτέδες, είναι πανεύκολη και πολύ γρήγορη. Συγκεκριμένα, ξεκινάμε από τις πατάτες. Αφού τις καθαρίσουμε, τις βάζουμε να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις παίρνουμε για να τις πολτοποιήσουμε στο μύλο για τον πουρέ. Αφού τις περάσουμε από το μύλο, στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

elafry-patatokeftedes-nostimoi-nhstisimo-kai-faghto-mensdaygr.jpg

Αφού κάνουμε το ανακάτεμα που χρειάζεται, στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα για μισή περίπου ώρα στο ψυγείο για να σφίξει. Αφού ολοκληρωθεί κι αυτή διαδικασία, στη συνέχεια αρχίζουμε να πλάθουμε κεφτέδες. Τους πλάθουμε και τους αλευρώνουμε και καθώς το τηγάνι καίει, τους τηγανίζουμε στο καυτό λάδι. Αυτό μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί. Αυτό ήταν. Τους σερβίρουμε στο πιάτο και είμαστε έτοιμοι να τους γευτούμε και να τους απολαύσουμε μαζί με την παρέα μας.

 




Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *