odigos-mageirikis-epiviwsis-gia-foitites-kai-ergenides6-mensadygr

Οδηγός μαγειρικής επιβίωσης για φοιτητές και εργένηδες

Οδηγός μαγειρικής επιβίωσης. Αν είστε φοιτητές ή εργένηδες και αναρωτιέστε καθημερινά: «Τι μαγειρεύουν σήμερα;» έχουμε λύση για το πρόβλημά σας.

Οδηγός μαγειρικής επιβίωσης

odigos-mageirikis-epiviwsis-gia-foitites-kai-ergenides4-mensadygr.jpg

Στον οδηγό «επιβίωσης» που σας ετοιμάσαμε, προτείνουμε τα βασικά υλικά που πρέπει να έχει η κουζίνα σας και απλούς τρόπους για να μαγειρεύετε εύκολα και εφευρετικά. Αν στο μυαλό σας έρχονται «φτωχές» μακαρονάδες ή άνοστες σαλάτες, έχετε πέσει έξω! Με ελάχιστα χρήματα μπορείτε να μαγειρέψετε σε χρόνο μηδέν απολαυστικά και υγιεινά πιάτα για δύο άτομα, που συμφωνούν με τις επιταγές τhς μεσογειακής διατροφής.




 

Ποια είναι τα απαραίτητα

odigos-mageirikis-epiviwsis-gia-foitites-kai-ergenides6-mensadygr


Oρισμένα βασικά υλικά δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα σας.. Να θυμάστε ότι δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε μπαχαρικά για τουλάχιστον ένα χρόνο, αλλά θα πρέπει να ανανεώνετε τακτικά προϊόντα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, όπως το ελαιόλαδο και το αλάτι. Υπολογίστε ότι θα ανανεώνετε κάθε τρίμηνο αυτά τα δύο υλικά.

Τα υλικά που συνήθως χρειάζεστε είναι : ελαιόλαδο, αλάτι, ξίδι, ρίγανη, πάπρικα, πιπέρι, τσίλι, δυόσμος, φύλλα δάφνης, θυμάρι, σκόρδο, κρεμμύδι, μουστάρδα, μαγιονέζα. Ψωνίστε τα σε αρκετές ποσότητες, τα περισσότερα από αυτά κρατάνε για καιρό. Μπορείτε να τα ανανεώνετε ακόμη και μια φορά το χρόνο, αφού έχουν μεγάλη διάρκεια.

Σε εβδομαδιαία βάση χρειάζονται ανανέωση τα φρούτα, τα λαχανικά, τα αβγά, το κρέας και τα ψάρια. Το κρέας και το ψάρι, αν αποθηκευτούν άμεσα στην κατάψυξη, μπορούν να διατηρηθούν για ενάμιση με δύο μήνες.

odigos-mageirikis-epiviwsis-gia-foitites-kai-ergenides3-mensadygr.jpg

Χρήσιμες συμβουλές

Ακολουθεί η εξόρμηση στο σούπερ μάρκετ. Είναι βασικό να μην πηγαίνετε για ψώνια νηστικός. Έτσι ξοδεύετε περισσότερα χρήματα και παίρνετε τρόφιμα που δεν τα χρειάζεστε.

Περισσότερα θέματα για μαγειρική δες ΕΔΩ

odigos-mageirikis-epiviwsis-gia-foitites-kai-ergenides3-mensadygr.jpg

Πριν εκτελέσετε τις συνταγές, πρέπει να πλένετε καλά και να στραγγίζετε το κρέας ή το ψάρι. Για το ψήσιμο στο φούρνο, πρέπει να υπολογίσετε άλλα πέντε με δέκα λεπτά για την προθέρμανση του. Ό,τι αποψύχεται, δεν μπορεί να ξαναμπεί στην κατάψυξη, παρά μόνο αν μαγειρευτεί. Τα μαγειρεμένα φαγητά διατηρούνται στο ψυγείο για τρεις με τέσσερις μέρες. Για τις ημέρες που δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε, μία ομελέτα είναι η εύκολη και υγιεινή λύση. Εναλλακτικά, το σαββατοκύριακο μπορείτε να μαγειρεύετε δύο με τρία φαγητά και να τα βάζετε στην κατάψυξη. Έτσι θα έχετε φαγητό για όλη την εβδομάδα.

Καλή σας όρεξη!

 




Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *