myalo-xyrafi-kai-meta-ta-50-des-pws-tha-tonwseis-ton-egefalo-soy-mensdaygr.jpg

Μυαλό ξυράφι και μετά τα 50, δες πως θα τονώσεις τον εγκέφαλό σου

Μυαλό ξυράφι και μετά τα 50. Δες πως θα τονώσεις τις εγκεφαλικές σου λειτουργίες και θα γίνεις ασυναγώνιστος, με μνήμη ελέφαντα και δυνατό μυαλό.
Μυαλό ξυράφι και μετά τα 50

myalo-xyrafi-kai-meta-ta-50-des-pws-tha-tonwseis-ton-egefalo-soy1-mensdaygr.jpg

Ο εγκέφαλός μας έχει κάνει μακρύ ταξίδι μαζί μας, κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Σκεφτείτε όλα όσα έχουμε περάσει μαζί! Δουλεύει σκληρά. Και είναι απαραίτητο να συνεχίσει να δουλεύει, για προφανείς λόγους!

Μετά από κάποια ηλικία, όλοι ξεχνάμε πού έχουμε βάλει τα γυαλιά μας ή τα κλειδιά μας. Ή πού έχουμε παρκάρει. Τα καλά νέα είναι ότι δεν έχουμε Αλτσχάιμερ και ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά για να ακονίσουμε το μυαλό μας.

Παρακάτω σας έχουμε τρόπους που θα βελτιώσουν τη μνήμη σας και θα τονώσουν το μυαλό σας, και βασίζονται σε επιστημονικές έρευνες.

Φρόντισε το σώμα σου

myalo-xyrafi-kai-meta-ta-50-des-pws-tha-tonwseis-ton-egefalo-soy1-mensdaygr.jpg

Η σωματική και η διανοητική υγεία είναι αλληλένδετες. Σίγουρα δεν σας φαίνεται περίεργο αυτό. Έρευνες έχουν δείξει ότι η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών μπορεί να εμποδίσει τη γνωστική εξασθένιση και την εμφάνιση άνοιας.

Για να εξασφαλίσετε ότι θα σας «κόβει» και μετά τα πενήντα, σιγουρευτείτε ότι ξεκουράζεστε αρκετά, ασκείστε ικανοποιητικά και έχετε περιορίσει το αλκοόλ σε ένα ποτήρι κρασί την ημέρα. Επίσης, καλό είναι να κόψετε το τσιγάρο και να ακολουθείτε μία υγιεινή διατροφή, χαμηλή σε τρανς λιπαρά. Σε ό,τι αφορά την άσκηση, να ξέρετε ότι η αεροβική οδηγεί σε βελτίωση της γνωστικής ικανότητας (διάβασμα και εκμάθηση) και η άσκηση με αντιστάσεις ενισχύει την μνήμη και τις εκτελεστικές λειτουργίες του εγκεφάλου.Να είσαι κοινωνικός

 

Η κοινωνικότητα μάς είναι απαραίτητη για να ενισχύσουμε τις γνωστικές μας λειτουργίες ή όποια άλλη εγκεφαλική λειτουργία έχει αρχίσει να παρακμάζει. Όταν αλληλεπιδρούμε με άλλους ανθρώπους, ενισχύεται ο εμπρόσθιος λοβός του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνος για τις «εκτελεστικές λειτουργίες», όπως ο σχεδιασμός, η λήψη αποφάσεων και η ανάληψη ευθυνών. Επιπλέον, μειώνετε η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, που καταστρέφει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σας.

Περισσότερα θέματα για υγεία, δες ΕΔΩ

Don’t worry be happy

myalo-xyrafi-kai-meta-ta-50-des-pws-tha-tonwseis-ton-egefalo-soy5-mensdaygr

Κοινώς, μην αγχώνεστε. Το στρες, η ανησυχία και οι αρνητικές σκέψεις κάνουν κακό στον εγκέφαλό σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι πάσχουν από χρόνιο στρες, επιτυγχάνουν χαμηλό σκορ στα τεστ μνήμης.

Βέβαια, είναι εύκολο να λέμε «Μην αγχώνεσαι» αλλά δύσκολο να το κάνουμε. Υπάρχουν όμως στρατηγικές που θα μας βοηθήσουν. Το διάβασμα, η μουσική, το τηλεφώνημα σε έναν φίλο είναι παράγοντες που μειώνουν το στρες. Είναι βασικό να βρίσκετε χρόνο, έστω και ένα τέταρτο, για έναν μικρό περίπατο. Ο καθαρός αέρας καθαρίζει το μυαλό και ηρεμεί την καρδιά.

Μη σταματάς να μαθαίνεις

myalo-xyrafi-kai-meta-ta-50-des-pws-tha-tonwseis-ton-egefalo-soy3-mensdaygr.jpg

Οι διανοητικές προκλήσεις και η δια βίου μάθηση είναι το κλειδί για να κρατήσουμε το μυαλό μας κοφτερό. Έχει αποδειχτεί πως τα υψηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης σχετίζονται άμεσα με την καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία σε προχωρημένη ηλικία.

Περισσότερα θέματα για γυμναστική – συμβουλές, δες ΕΔΩ

Αυτό δεν σημαίνει πως είναι υποχρεωτικό να αποκτήσετε πτυχίο πανεπιστημίου. Μπορείτε όμως να διαβάζετε βιβλία, να λύνετε σταυρόλεξα, να μάθετε μια ξένη γλώσσα, να βλέπετε ντοκιμαντέρ.

Βλέπουμε λοιπόν, πως ποτέ δεν είναι αργά να υιοθετήσουμε υγιεινές συνήθειες και να αποκτήσουμε κοφτερό μυαλό. Αλλάζοντας τον τρόπο ου αντιμετωπίζουμε τα πράγματα και με μια θετική στάση, θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε καλύτερα.Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *