globo-to-neo-nomisma-toy-planiti-meta-ton-koronoio-mensdaygr.png

Globo: Το νέο παγκόσμιο νόμισμα, μετά τον κορονοϊό…;

Globo: Το νέο παγκόσμιο νόμισμα. Το τέλος του κορονοϊού σηματοδοτεί την εμφάνιση και καθιέρωσή του; Τι λένε οι ειδικοί και η παγκόσμια κοινότητα…!

 

Globo: Το νέο παγκόσμιο νόμισμα

 

Αυτή η ιστορία με τον κορονοϊό, αναμφίβολα έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο. Μια πανδημία, όπως έχει χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες, που θερίζει κόσμο από άκρη σε άκρη του πλανήτη. Με εκατόμβη νεκρών.

Πολλά ακούγονται και άλλα τόσα γράφονται για το τι ακριβώς συμβαίνει μ’ αυτό τον ιό. Άλλοι έχουν τρομοκρατηθεί κι άλλοι κοιτούν και χαμογελούν, ειρωνευόμενοι αυτούς οι οποίοι πιστεύουν τάχα, όπως υποστηρίζουν, στα όσα θέλουν να μας πλασάρουν κάποιοι. Αυτοί που εξουσιάζουν τον πλανήτη. Και τι θέλουν; Να επιβάλουν νέα δεδομένα και καταστάσεις στη ζωή του κόσμου.

Κι επειδή το χρήμα είναι η κινητήριος δύναμη, όλα ξεκινούν από εκεί κι όλα καταλήγουν σ αυτό. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η εμφάνιση του κορονοϊού, έχει πολύπλευρο αντίκτυπο στη ζωή μας. Αυτό είναι απόλυτα κατανοητό από όλους. Γιατί εκτός του ότι σκορπά το θάνατο, οι οικονομίες όλων των κρατών έχουν νεκρώσει, επιβάλλοντας την καραντίνα στους πολίτες τους για να τους σώσουν, με όλη την εμπορική κίνηση να έχει σταματήσει.

 

globo-to-neo-nomisma-toy-planiti-meta-ton-koronoio2-mensdaygr.jpg

Οι περισσότερες χώρες επέβαλαν μέτρα στους πολίτες τους προκειμένου να μην επεκταθεί το φαινόμενο. Ανάμεσα σ’ αυτές κι εμείς εδώ στην Ελλάδα. Το κυβερνητικό επιτελείο, σε συνεργασία με την ιατρική κοινότητα, επέβαλε καραντίνα και κατ’ οίκον παραμονή μέχρι να κάνει ο ιός τον κύκλο του. Και να μην αρρωστήσει η πλειοψηφία του κόσμου, κάτι που θα έχει ουσιαστικά σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση του συστήματος υγείας. Την ίδια ώρα που άλλες χώρες, Ιταλία, Αμερική, Ισπανία…, βιώνουν απίστευτα σκηνικά θανάτου.

Κι όλα αυτά, σύμφωνα με τους ανθρώπους που χειρίζονται το θέμα, θα έρθει η στιγμή που θα τα ξεχάσουμε. Θα μείνουν μια άσχημη ανάμνηση στη μνήμη μας.

Το χειρότερο όμως όλων, είναι η επόμενη μέρα. Κι αφορά στις οικονομίες του πλανήτη οι οποίες λόγω της επιβολής καραντίνας, έχουν βάλει φρένο την οικονομία. Κλειστά μαγαζιά, εμπορική κίνηση σε μηδενικό σημείο, ανεργία κλπ κλπ.

 
 

 

 

Η επόμενη μέρα και το νέο νόμισμα

 

Του

Βασίλη Τριάντη

 

 

Bill-Triandis-mensdaygr.jpg

Περισσότερα θέματα για Deep Thoughts, δες ΕΔΩ

Κι ενώ λοιπόν, τη στιγμή που γράφονταν οι γραμμές αυτές, στις 3 Απριλίου 2020, όλα τελούσαν υπό τη σκιά του κορονοϊού και της καραντίνας, ανοικτά είναι και τα σενάρια που αναπτύσσονται, δεξιά και αριστερά για το τι τελικά θέλουν να επιβάλουν σε όλους εμάς, αυτοί που κυβερνούν τον πλανήτη.

 

globo-to-neo-nomisma-toy-planiti-meta-ton-koronoio2-mensdaygr.jpg

Και καθώς λοιπόν ζούμε αυτές τις καταστάσεις, οι …θεωρίες συνωμοσίας, δίνουν και παίρνουν. Περί του τι μας περιμένει μετά τη λήξη του συναγερμού του κορονοϊού. Πολλοί κάνουν λόγο για διάλυση της Ευρωζώνης.

Κάτι που κορυφώνεται μετά από την άρνηση, ειδικά, Γερμανίας και Ολλανδίας να βοηθήσουν οικονομικά τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Κάτι έκανε τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε να δηλώσει ότι η Ιταλία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

“Θα πέσει πείνα βάλτε κότες να τρώτε”, τελειώνουν τα τρόφιμα (ηχητικό)

 

globo-to-neo-nomisma-toy-planiti-meta-ton-koronoio1-mensdaygr.jpg

Τι είναι το Globo

Στο μυαλό μου λοιπόν και στην προσπάθειά μου να δώσω μια ερμηνεία στα γεγονότα, ήρθε ένα ρεπορτάζ από τα παλιά που έκανε λόγο για ένα παγκόσμιο νόμισμα. Ένα νόμισμα το οποίο οραματίζονται οι μεγάλοι του πλανήτη να επιβάλουν σε όλο τον κόσμο και μ’ αυτό να λειτουργούμε όλοι. Κι αυτό είναι το Globo.

Χωρίς να ενστερνίζομαι και να υιοθετώ τη θεωρία αυτή, οφείλω όμως να την παραθέσω , γιατί ποτέ δεν ξέρεις που θα μας οδηγήσει η ροή των πραγμάτων και τι θα καταγράψει η ιστορία. Την παραθέτω λοιπόν, με όλες τις παραμέτρους της κι ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…

Περισσότερα θέματα για Κόσμος – Επικαιρότητα, δες ΕΔΩ

Έργο τέχνης

Τι είναι λοιπόν το Το Globo; Πρόκειται για ένα «έργο τέχνης», όπως το παρουσιάζουν, που εμφανίστηκε στην έδρα της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον. Αφορά στην ιδέα για ένα μελλοντικό παγκόσμιο νόμισμα.

 

Αντέχουμε 3 μήνες, με τραπεζικό “κλείδωμα”; Όλο το παρασκήνιο

 

Κι εδώ γεννάται το ερώτημα: Αυτή είναι άραγε η επιθυμία των διεθνών τραπεζιτών; Ένα ενιαίο παγκόσμιο νόμισμα για έναν «ενιαίο κόσμο»; Κι όμως. Με τη «λύση» αυτή οι τραπεζίτες θα μπορούσαν να επηρεάσουν άμεσα σχεδόν το σύνολο των εμπορικών συναλλαγών στον κόσμο και θα εμφανίζονταν ως «Μεσσίες» της κρίσης! Αφορμή μάλιστα για να γίνουν γνωστά αυτά τα χαρτονομίσματα, είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι κάποιοι έβαλαν στο μάτι το Globo και εξαφάνισαν μερικά από τα κεντρικά γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας! Ποιος θα έκλεβε ένα συμβολικό νόμισμα; Γιατί να το κάνει; Έχει καμία αξία ή είναι απλά ένα πόστερ; Και πώς διέφυγε από την ασφάλεια των κεντρικών γραφείων της Παγκόσμιας Τράπεζας; Δεν μιλάμε για ένα απλό κτίριο αλλά για ένα φρούριο.

 

Ποιος το εμπνεύστηκε

Το Globo, ένα παγκόσμιο νόμισμα που εμπνεύστηκε το 2008 ο Nicky Enright και δημιουργήθηκε από τη ψηφιακή σύντηξη διαφόρων νόμιμων εθνικών νομισμάτων. Πριν από την κλοπή στην Παγκόσμια Τράπεζα, το Globo είχε εκτεθεί δύο φορές στο Exit Art (Νέα Υόρκη), στο The Ice Box/Crane Arts (Φιλαδέλφεια), ενώ παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού Forbes.

 

Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας και στρατός, το τελικό κυβερνητικό σχέδιο

 

 

Ο Enright πληρώνει με αυτό λογαριασμούς ως νόμιμο νόμισμα και το χρησιμοποιεί σε θυρίδες ανταλλαγής χρημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, προκαλώντας δυσπιστία και συζήτηση. Το Globo ως μίξη διαφόρων χρημάτων δίνει ένα «όραμα ενότητας του κόσμου και προόδου», ενώ ταυτόχρονα υποδηλώνει την ολοένα αυξανόμενη επιρροή της παγκοσμιοποίησης στην οικονομία και τις επιχειρήσεις. Πάντως, έτσι για να θέσουμε ένα ερώτημα προς υπόθεση ..για να μπορέσει να εμφανιστεί ένα νόμισμα που θα «ένωνε» όλες τις οικονομίες παγκοσμίως, ή τουλάχιστον αυτές που θα συμμετείχαν σε αυτό, τι θα χρειαζόταν πρώτα να συμβεί; Μα και βέβαια τα υπάρχοντα νομίσματα και νομισματικές πολιτικές να αποτύχουν παταγωδώς και να καταρρεύσουν ..φαντασμαγορικά! Και ο κορονοϊός είναι η τέλεια περίπτωση για να συμβεί κάτι τέτοιο… (σ.σ. τροφή για σκέψη και ψάξιμο…)Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *