kamposos-etoimazw-tin-Disneyland-tis-arhaias-elladas-sto-argos-mensdaygr.jpg

Καμπόσος: “Ετοιμάζω την “Disneyland” της Αρχαίας Ελλάδας στο Άργος

Καμπόσος: “Ετοιμάζω την “Disneyland” της Αρχαίας Ελλάδας¨, υποστηρίζει στη συνέντευξή του. Ποιο είναι το μεγάλο όραμα του δημάρχου Άργους – Μυκηνών.

 

 

Καμπόσος: “Ετοιμάζω την “Disneyland”

kamposos-etoimazw-tin-Disneyland-tis-arhaias-elladas-sto-argos-mensdaygr1.jpg

Καμπόσος: “Ετοιμάζω την “Disneyland”. Ο λόγος για το Δημήτρη Καμπόσο. Είναι από τους μακροβιότερους δημάρχους στον δήμο Άργους Μυκηνών από το 2011 μέχρι και σήμερα και με μεγάλα ποσοστά εκλογής. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 επανεξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 55.86% από τον πρώτο γύρο. Γνωστά του έργα, η Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος, η ανάπλαση 50 στρεμμάτων στο Ιστορικό Κέντρο του Άργους, η οποία πήρε και το χρυσό βραβείο στα Βραβεία Καλύτερης Πόλεως το 2017. Και όχι μόνο. Είναι πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου από το 2014. Όραμά του; Κάτι πολύ επαναστατικό και δυναμικό, όπως και ο ίδιος λέει. Να δημιουργήσει στο Άργος μια “Disneyland” αλλά με αντικείμενό της τις δυναμικές μορφές της Αρχαίας Ελλάδας και ιδίως γεγονότων της αρχαιότητας που σχετίζονται με το Άργος. Μια επένδυση που θα αγγίξει τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Και θα κάνει την πόλη και την ευρύτερη περιφέρειά της, πόλο έλξης ανθρώπων από όλο τον πλανήτη.

 
 

Του

Βασίλη Τριάντη

 

Bill-Triandis-mensdaygr.jpg

Η αποκαλυπτική συνέντευξη

 

Καμπόσος: “Ετοιμάζω την “Disneyland”. Αποκαλυπτική η συνέντευξη του δημάρχου Άργους – Μυκηνών που μου παραχώρησε για την εφημερίδα Kedenews και την Mensday.gr. Μέσα από την οποία ο Δημήτρης Καμπόσος εξέφρασε το μεγάλο όραμά του που θα φέρει, όπως υποστηρίζει, τα πάνω κάτω στην Αργολίδα. “Είσαι ο δήμαρχος της καρδιάς μας…”. Έτσι προσφωνούν το δήμαρχό τους οι δημότες του δήμου Άργους – Μυκηνών. Κι όπως λέει ο ίδιος, τίποτα δεν είναι τυχαίο, αφού φροντίζει για την ανάδειξη του τόπου του. Κι όπως δείχνει και το έργο του, τα έχει καταφέρει. Και συνεχίζει ακάθεκτος με στόχους και οράματα για το δήμο του και την καλύτερη ποιότητα ζωής που θέλει να προσφέρει στους συμπολίτες του.

Καμπόσος: “Ετοιμάζω την “Disneyland”

Η συνέντευξη δημοσιευμένη στην μηνιαία πολυσέλιδη εφημερίδα με θεματολογία της Αυτοδιοίκησης (200 σελίδων)Kedenews

Μεγάλος μου στόχος είναι να γίνει πράξη η κατασκευή ενός μεγάλου θεματικού πάρκου. Μιλάμε με Αμερικάνους οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Είναι ιδιωτική πρωτοβουλία και όμιλος επιχειρηματιών που θέλουν να επενδύσουν. Τα διάφορα εξωγενή προβλήματα, όπως τα γεγονότα στον Έβρο, ο κορονοϊός κλπ, έχουν μπλοκάρει τη συμφωνία. Σύντομα όμως θα μιλήσουμε πάλι με τους επενδυτές, οι οποίο θέλουν να κατασκευάσουν έναν πολυχώρο, δίκην Disneyland αλλά με χαρακτήρες από την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας και ειδικά της Αργολίδας. Η ευρύτερη περιφέρεια του Άργους, οι Μυκήνες κλπ έχουν μεγάλη εμπορικότητα. Διατηρούμε τις επαφές κι έχουμε δώσει προθεσμία μέχρι το Μάιο για να μας απαντήσουν.

 

 

kamposos-etoimazw-tin-Disneyland-tis-arhaias-elladas-sto-argos-mensdaygr3.jpg

Αμερικανοί επενδυτές

Καμπόσος: “Ετοιμάζω την “Disneyland”. Οι Αμερικανοί επενδυτές και συγκεκριμένα ο όμιλος Θόρτον, δεσμεύτηκαν ότι θα αναλάβουν το έργο, αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων κι εμείς τους παραχωρούμε το δικαίωμα να το αναλάβουν. Το παίρνουν δικό τους. Η εταιρία θα φέρει το ταμείο κι εμείς τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές. Όλα αυτά θα αναβαθμίσουν την Αργολίδα. Γιατί εκτός των άλλων οι επενδυτές θα συμμετέχουν στα έξοδα. Θα πληρώνουν χρήματα για τα απορρίμματα, την ύδρευση κλπ. Την ίδια ώρα αναμένεται ν’ απασχοληθούν και 5.000 εργαζόμενοι που θα μένουν στην περιοχή. Περιμένουμε τις εξελίξεις”.

 

 

 

 

Δυναμική θητεία

 

-Έχετε μια δυναμική θητεία από το 2011, μέχρι και σήμερα, ανελλιπώς. Ποιο είναι το μυστικό που σας κρατάει ψηλά στην πεποίθηση του κόσμου και σας ψηφίζει συνέχεια δήμαρχο στην πόλη του Άργους;

“Το πρώτο πράγμα είναι η εργατικότητα. Δεν μπορεί ένας δήμαρχος που δεν ενδιαφέρεται για τον τόπο του να αμείβεται από την εμπιστοσύνη του κόσμου του τόπου του. Εάν λοιπόν δουλεύει σκληρά και παράγει έργο, τότε οι άνθρωποι τον εμπιστεύονται.

 

Καμπόσος: “Ετοιμάζω την “Disneyland”

 

Καμπόσος: “Ετοιμάζω την “Disneyland”. Την πρώτη φορά, μπορεί κάποιοι να ξεγελάσουν τον κόσμο. Στα 4 χρόνια μέσα, δεν μπορείς, όμως να κάνεις κάτι τέτοιο. Έχουν καταλάβει τι γίνεται. Μεσολάβησε η μεγάλη θητεία των 5 ετών. Πάλι δώσαμε τα διαπιστευτήρια μας στην κοινωνία και τους ζήτησα και την τελευταία φορά να με στηρίξουν. Και παρότι το σύστημα ήταν δύσκολο, γιατί είχε βγάλει τα χωριά από το κεντρικό ψηφοδέλτιο, πήραμε την εκλογή.

Αυτό λοιπόν εμείς ότι κατακτήσαμε την εκλογή από την πρώτη Κυριακή, μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε στη διοίκηση του δήμου με ένα άρτιο δημοτικό συμβούλιο”.

 

 

kamposos-etoimazw-tin-Disneyland-tis-arhaias-elladas-sto-argos-mensdaygr1

Τα νέα έργα

 

-Στη νέα σας θητεία τι έργα ετοιμάζετε στο Άργος; “Το Άργος και ο δήμος Άργους-Μυκηνών, ήταν ένας δήμος ο οποίος έπασχε. Κι αυτό γιατί όταν είσαι δίπλα σε έναν δήμο όπως είναι το Ναύπλιο, στο οποίο ο τουρισμός του χτυπάει κόκκινα. Και που και οι δικοί σου άνθρωποι πηγαίνουν εκεί. Για να πιουν έναν καφέ ή για να φάνε ένα φαγητό.

Αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για να γυρίσεις το ποτάμι και να τους φέρεις μέσα όλους αυτούς τους ανθρώπους. Αν οι άνθρωποι μείνουν στον τόπο σου θα μπορέσουν να τονώσουν την οικονομία και την μικρο-οικονομία των καταστημάτων”. Γι αυτό το πράγμα λοιπόν, κάναμε όλη αυτή την ανάπλαση που είδατε. Αυτά τα 50 σχεδόν στρέμματα που αναπλάσαμε, μ’ αυτή τη λίμνη μέσα στην πόλη και γύρω γύρω όλα τα μαγαζιά. Αν ερχόσασταν πριν από δυο χρόνια ή τρία, δεν θα βλέπατε μαγαζιά. Και τώρα ξαφνικά, έχουν μαγαζιά εστίασης και αναψυχής τα οποία έχουν κυκλώσει γύρω γύρω όλη την κεντρική πλατεία. Και κάθε μέρα ανοίγουν και καινούργια. Και αυτά τα μαγαζιά που ανοίγουν, δεν είναι ότι κρατάνε τον κόσμο εδώ. Ο κόσμος βγαίνει εδώ, διασκεδάζει εδώ, εισπράττουν τα μαγαζιά εδώ. Και καταλαβαίνετε ότι συγκεντρώνεται χρήμα το οποίο γυρίζει στην πόλη”.

 

Τα έργα στην πόλη

kamposos-etoimazw-tin-Disneyland-tis-arhaias-elladas-sto-argos-mensdaygr6.jpg

Κι όσο για τα έργα που γίνονται στην πόλη, απάντησε:Είναι οι δρόμοι οι οποίοι έρχονται και καταλήγουν στο κέντρο της πόλης. Και σας λέω το σκεπτικό μου. Σκεφτόμαστε και δουλεύουμε αυτή τη στιγμή ν’ αναπλάσουμε δυο κεντρικούς δρόμους, που καταλήγουν στην πλατεία. Ο ένας εφάπτεται. Είναι η Βασιλέως Κωνσταντίνου κι ένα τμήμα της Βασιλίσσης Σοφίας. Και η οδός Κορίνθου η οποία κατεβαίνει και μπαίνει στο κέντρο. Και θέλουμε να τα αναπλάσουμε με μεγάλα πεζοδρόμια, με παγκάκια. Να κάνουμε δηλαδή ένα ανοικτό πολυκατάστημα στην πόλη. Άλλωστε, το Άργος είναι μια μεγάλη εμπορική πόλη. Αυτή τη στιγμή το εμπόριο περνάει σε ένα άλλο σύστημα. Της νέας τεχνολογίας. Εγώ κάλεσα τον εμπορικό σύλλογο και τους είπα ότι πρέπει να προσαρμοστούν με τα νέα δεδομένα του ηλεκτρονικού εμπορίου και να αναπροσαρμόσουν τα κόστη τους”.

 

Η ιστορία του Άργους

Για ποιο λόγο λοιπόν θα μπορούσε να επισκεφτεί κάποιος το Άργος; “Το ένα θέμα είναι η ιστορία μας. Το Άργος έχει μια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Το αρχαίο θέατρο το δικό μας κάθε καλοκαίρι είναι εστία πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες κρατούν τουλάχιστον δύο μήνες ή δυόμιση και διαφημίζουμε όσο μπορούμε το φεστιβάλ του Άργους. Πολλά δρώμενα στο κέντρο της πόλης. Έχουμε θεσμοθετήσει το καρναβάλι μας το οποίο λόγω κορονοϊού δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς ακυρώθηκε. Πάτρα, Ρέθυμνο, Ξάνθη, Ρέθυμνο, Άργος. Φέτος είχαν δηλώσει συμμετοχή 85 γκρουπ. Κάποτε ήταν το 10ο καρναβάλι. Από την πρώτη χρονιά που ανέλαβα, αμέσως ξεκινήσαμε το πρώτο καρναβάλι.

Τώρα, έχετε ακούσει για τη μεγάλη εβδομάδα που κάνουμε τα δρώμενα με τις χορωδίες.

Περισσότερα θέματα για συνεντεύξεις δες ΕΔΩ

 

 

Τα περίφημα εσπεριδοειδή

 

-Η Αργολίδα συνεχίζει να τροφοδοτεί Ελλάδα και εξωτερικό με εσπεριδοειδή; Τα πορτοκάλια της είναι ονομαστά. Αυτά δεν φέρνουν χρήματα στην περιοχή; Η Αργολίδα ήταν κάποτε πλούσιο μέρος. Το πορτοκάλι του Άργους αποτελεί το 80% του πορτοκαλιού της Αργολίδας. Λόγω της προηγούμενης δουλειάς μου, έχω κάνει ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Τα πορτοκάλια που υπάρχουν σ’ αυτές τις χώρες δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας. Δεν το λέω για να διαφημίσω το προϊόν. Είναι διαφημισμένο από μόνο του. Πλέον, δυστυχώς έχει γίνει πολυδιάσπαση της γης. Μειώθηκε ο κλήρος σε κάθε οικογένεια από τις κληρονομικότητες και μειώθηκε η γη για καλλιέργειες. Η τιμή μειώνεται συνεχώς από τους εμπόρους και οι παραγωγοί έφτασαν σε σημείο να παρακαλούν. Αυτό είναι στενάχωρο από μόνο του γιατί προκαλεί μείωση της τιμής. Αυτό μειώνει την αγοραστική δύναμη σε κάθε οικογένεια”.

 

Ο επόμενος μεγάλος στόχος

kamposos-etoimazw-tin-Disneyland-tis-arhaias-elladas-sto-argos-mensdaygr7.jpg

-Ποιος είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος του δημάρχου του Άργους; Εμείς κάνουμε αυτή τη στιγμή κάποιες μελέτες. Έχουμε ετοιμάσει το κολυμβητήριο. Θέλει κάποια πράγματα ακόμη. Τελειώνει. Πρόκειται για κλειστό κολυμβητήριο και πρόκειται για αυτοχρηματοδότηση.

Επίσης, τώρα ετοιμαζόμαστε να κάνουμε ένα κλειστό γυμναστήριο. Γιατί έχουμε μια ομάδα η οποία είναι από τις πρωταγωνίστριες στην Ελλάδα, στο χάντμπολ. Είναι στην πρώτη κατηγορία, παλαιότερα ήταν πρωταθλήτρια, έχει κερδίσει ευρωπαϊκούς τίτλους και είναι αυτή τη στιγμή τρίτη στην Ελλάδα. Στην Α’ Εθνική. Κάποτε ήταν και το ποδόσφαιρο στο Άργος. Ασχολήθηκα τότε, όπως και ο καθένας μας. Το ποδόσφαιρο βρωμάει από όπου κι αν το πλησιάσεις. Σαν δήμαρχος δεν θα ήθελα να επεκταθώ στο χώρο αυτό. Υπάρχει ένα άριστο στάδιο στο Άργος, με ταρτάν, με χορτάρι. Οκτώ γήπεδα με χορτάρι και δυο με συνθετικό. Έχω κάνει τις υποδομές για τις ομάδες και βεβαίως, τα παιδιά να αθλούνται και όπως πρέπει.

Πάμε τώρα στο κλειστό γυμναστήριο που οραματιζόμαστε να κάνουμε. Θα γίνει στο βόρειο τμήμα της πόλης, γιατί στο νότιο έχουμε το άλλο κλειστό. Στη Νέα Κίο έχουμε το άλλο κλειστό και στο βόρειο τμήμα της πόλης. Εκεί σκεφτόμαστε να κάνουμε αυτό το γήπεδο. Στόχος είναι να μπορεί να παίξει τα διεθνή του παιχνίδια ο Διομήδης, γιατί ο Διομήδης στο χάντμπολ θα βγει φέτος στην Ευρώπη. Έχουμε και βόλεϊ καλό και μπάσκετ επίσης. Η πόλη ήταν πολύ πίσω όταν την παρέλαβα. Αυτό δεν το λέω εγώ αλλά οι πολίτες”.

Περισσότερα θέματα για κόσμος – επικαιρότητα, δες ΕΔΩ

Ο δήμος και η Βουλή

 

Θέλετε να γίνετε βουλευτής; Όχι. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω βουλευτής. Θέλω να συνδέσω το όνομά μου με την πόλη μου, με την ιστορία του τόπου μου. Στο μικρόκοσμο ο δήμαρχος προσφέρει. Όταν θα επιθυμήσω να πάω στο μακρόκοσμο, εκεί σταματάω στα πρέπει των αρχηγών των κομμάτων. Κι επειδή δεν έχω μάθει να πειθαρχώ σε πράγματα που δεν πιστεύω, γι αυτό δεν έχω καμία διάθεση να μαλώσω με κανένα. Λοιπόν έχω τις δικές μου ιδέες και καλά κάνω και τις έχω. Αν σταματήσετε και ρωτήσετε κάποιον άνθρωπο στο δρόμο θα σας πει ο καλύτερος δήμαρχος είναι. Δεν θα σου πει ότι είναι δεξιός κλπ. Η πόρτα μου είναι ανοικτή σε όλο τον κόσμο. Σιτίζουμε 300 οικογένειες ημερησίως είτε από το κοινωνικό παντοπωλείο είτε από το κοινωνικό μαγειρείο. Το βοήθεια στο σπίτι δουλεύει κανονικά και ποτέ δεν έχω εξαιρέσει κανέναν”.

 

Η αποστολή στο Έβρο

 

-Γιατί πήγατε στον Έβρο; Όταν πήγα στον Έβρο, είδα ανθρώπους να πετάνε πέτρες, αναμμένα δαβλιά και να θέλουν να μπουν στο σπίτι μου. Στη χώρα μου. Δηλαδή όταν εσύ θέλεις να μπεις στο σπίτι μου και δεν χτυπάς την πόρτα, ευγενικά και θέλεις να μπεις με τσαμπουκά, εγώ θα σου ανοίξω την πόρτα;

Ποιοι είναι αυτοί που τους περιμένουν; Οι ΜΚΟ για να βγάλουν χρήματα; Να τους πάρουν στα σπίτια τους και ν’ αφήσουν λοιπόν τις φιλοσοφίες. Πάσχουν αυτές οι απόψεις και δεν πιάνουν πλέον και δεν αγγίζουν κανέναν.

 

Τεντωμένα νεύρα

 

Τώρα όσο αφορά γιατί το έκανα εγώ, το έκανα γιατί είμαι Έλληνας. Γιατί υπηρέτησα στις ειδικές δυνάμεις ως έφεδρος ανθυπολοχαγός. Ήμουν αλεξιπτωτιστής και γιατί ξέρω πολύ καλά τι τραβάνε αυτοί που χτυπάνε οκτάωρα σκοπιά. Εκείνο που δεν έχει ο φαντάρος και δεν έχει η μάνα του να του στείλει, είναι ένα καφεδάκι, ένα κρουασάν. Μια σοκολάτα, λίγους ξηρούς καρπούς. Όταν πρέπει να είναι τεντωμένα τα νεύρα του για να βλέπει αυτούς απέναντι που του πετάνε πέτρες και αναμμένα δαβλιά. Και μόλις είδα ας πούμε τον ομόλογό μου στην Ορεστιάδα, το δήμαρχο. Που μόλις έφτασαν οι δυο μεγάλες νταλίκες με τα πράγματα με πήρε αγκαλιά και μου λέει “ρε Δημήτρη σ’ ευχαριστώ πολύ”.

Και μιλάω για το Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος δήμαρχος Ορεστιάδας και μέλος της ΚΕΔΕ. Και του λέω Βασίλη από την καδιά μας βγήκε. Δεν είναι δικά μου αυτά. Ο λαός τα έφερε. Το ότι ήρθε ο λαός σε μιάμιση μέρα και γέμισε δυο νταλίκες, αυτό τι λέει;

Πήγαμε 45.000 τεμάχια καφέδες, 40.000 τεμάχια κρουασάν, 6 τόνους χυμούς, 20 τόνους πορτοκάλια και τα υπόλοιπα ήταν σοκολατοειδή κλπ”.

 

Η αγάπη του κόσμου

 

-Πως σας αντιμετωπίζει ο κόσμος στο δρόμο; Η μέρα μου είναι γεμάτη και δεν προλαβαίνω να βγω. Όποιος περνάει δίπλα μου με χαιρετάει εγκάρδια. “Είσαι ο δήμαρχος της καρδιάς μας”. Έτσι λένε. Όσο είμαι ωφέλιμος να μείνω. Άλλωστε, η αποζημίωση που παίρνει ένας δήμαρχος, είναι να γελάς. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ιστορία μου. Τίποτα άλλο. Είμαι από τους ανθρώπους εκείνους που μπορώ να κλάψω εύκολα, να συγκινηθώ, να ενθουσιαστώ, ν’ απογοητευτώ, να πεισμώσω”.

-Τα φώτα της δημοσιότητας σας φοβίζουν όταν θα σβήσουν; Έχω περάσει από αξιώματα. Δεν με φοβίζει η στιγμή που θα σβήσουν τα φώτα. Την περιμένω για να ησυχάσω. Μετά θα γυρίσω στην άλλη μου ιδιότητα. Μόνο δημότης. Με τρομάζει η επόμενη μέρα. Δηλαδή πως θα τη βιώσω ως δημότης. Αν Θα εξακολουθούν να λειτουργούν και αύριο τα έργα που ΄χουμε κάνει. Αυτό είναι το άγχος μου”.

-Ο δήμος έχει οικονομική ευμάρεια;Έχουμε καλή διαχείριση. Δεν χρωστάμε. Ούτε ένα ευρώ. Ότι χρωστάμε είναι ρυθμισμένα. Πληρώνονται κανονικά και προχωράμε. Σκεφτείτε μόνο ότι ο δήμος που είναι σήμερα δήμος Άργους Μυκηνών, ήταν έξι δήμοι και δυο κοινότητες. Αυτοί εισέπρατταν 7.200.000 ευρώ το χρόνο. Και σήμερα για το ίδιο πράγμα εγώ εισπράττω 640.000 ευρώ. Με 2.500.000 ευρώ, εγώ χτυπάω να πληρώνω τα χρέη που μου άφησαν εκείνοι και να κάνω και πέντε πράγματα”.

kamposos-etoimazw-tin-Disneyland-tis-arhaias-elladas-sto-argos-mensdaygr8.jpg

Ένας αστυνομικός ζωγραφίζει. Η άγνωστη πλευρά του Κώστα Μίχου

Βιολογικός καθαρισμός και σκουπίδια

 

-Τι ισχύει με το βιολογικό καθαρισμό; Ο βιολογικός είναι συνεταιρικός. Το έχουμε μαζί με το Ναύπλιο. Μας δίνουν τη διαχείριση αλλά λεφτά; Χρωστάνε λεφτά, δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Δημιουργούνται βλάβες οι οποίες πρέπει να επιδιορθωθούν. Είμαστε η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης.

-Τι γίνεται με τα σκουπίδια; Ξεκίνησα εγώ λοιπόν να κάνω το εργοστάσιο. Το Ναύπλιο υπαναχώρησε γιατί δεν ήθελα να το κάνει. Και ξαφνικά μένω μόνος μου. Με ένα έργο που ήταν 1.180.000 ευρώ η αρχική τιμή του, η δημοπράτησή του. Μόλις υπαναχωρεί το Ναύπλιο, παίρνω τα λεφτά του κολυμβητηρίου, και τα βάζω εκεί για να γίνει ο διαγωνισμός. Κι έρχεται μια εταιρία και μου δίνει 54% έκπτωση. Παίρνω τα λεφτά του κολυμβητηρίου, τα βάζω στη θέση τους και συνεχίζω. Τελειώνει το έργο. Αυτό λοιπόν το έργο μπορεί να κάνει δουλειά για 34.000 τόνους. Εμείς εδώ στο Άργος, έχουμε δεν έχουμε 20.000 τόνους. Μας μένουν άλλοι 14.000 τόνοι που είναι εκείνοι που θα έπαιρνε το Ναύπλιο. Τώρα για να φτάσω στους 34.000 τόνους και να μειώσω κι άλλο την τιμή. Το εργοστάσιο τελειώνει. Περιμένουμε δυο μηχανήματα να πάρουμε και να το βάλουμε να λειτουργήσει. Οι άλλοι θα πληρώνουν στην είσοδο. Αν λέει 29,45 τουλάχιστον 6 ευρώ θα έρχονται στο δήμο. Η Νεμέα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να φέρνει, όπως και η Ερμιονίδα”.

 

Περισσότερα θέματα για συνεντεύξεις δες, ΕΔΩ

 

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων

 

-Τι σημαίνει για εσάς η προεδρία Περιφερειακής Ένωσης Δήμων; Εκλέγομαι για δεύτερη φορά στην προεδρία. Συνεργάζομαι με όλους του συναδέρφους μου δημάρχους. Είναι 26 δήμοι Όλοι της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και της Λακωνίας. Έχουμε και την Ελαφόνησο ως δήμο. Είμαι πρόεδρος κι έχω ένα διοικητικό συμβούλιο από 21 μέλη. Οι αποφάσεις μας είναι ομόφωνες, εκτός από ψηφίσματα που μπορεί να έχουν πολιτική χροιά. Ακολουθούμε μια πολιτική. Την πολιτική των δήμων μας. Όμως αυτό που θέλω να κάνω και το προσπαθώ είναι να κάνουμε μια τράπεζα από μελέτες για να βοηθάμε και τους δήμους που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα”.
Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *