nanopoylos-o-ploytos-apo-ti-thalassa-ti-leei-o-dimarhosdimarhos-korinthiwn-mensdaygr1.jpg

Νανόπουλος: “Ο πλούτος από τη θάλασσα”. Τι λέει ο δήμαρχος Κορινθίων

Νανόπουλος: “Ο πλούτος από τη θάλασσα”. Τι λέει ο δήμαρχος Κορινθίων στην αποκαλυπτική του συνέντευξη για την αναβάθμιση της πόλης του.

 

Νανόπουλος: Ο πλούτος από τη θάλασσα

Νανόπουλος: Ο πλούτος από τη θάλασσα. Αποφασισμένος να προσφέρει στην πόλη του και στους κατοίκους της, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής είναι ο Βασίλης Νανόπουλος.
Η Kedenews και η Mensday.gr βρέθηκαν πρόσφατα στο γραφείο του δημάρχου Κορινθίων και κατέγραψαν, μέσα από μια πολύ αποκαλυπτική συνέντευξη. Τα πλάνα του πρώτου πολίτη της πόλης της Κορινθίας αλλά και το …προσωπικό του στοίχημα. Αυτό που θέλει να υλοποιήσει και να συνδέσει το όνομά του, με θετικό πρόσημο, στην ιστορία της Κορίνθου. Και ποιο είναι αυτό; Η επιστροφή στον πλούτο της θάλασσας.

Ας αφήσουμε όμως τη ροή της συνέντευξης να δώσει στους αναγνώστες, τα μηνύματα του Βασίλη Νανόπουλου. Τους στόχους, τις θέσεις σε σημαντικά ζητήματα της Κορίνθου, όπου επελέγη ως πρώτος πολίτης, από τους κατοίκους της, για να τη διοικήσει.
Του

Βασίλη Τριάντη

Bill-Triandis-mensdaygr.jpg

Το μεγάλο πρόγραμμα

– Κύριε δήμαρχε, τι βρήκατε με την ανάληψη της δημαρχίας και τι θέλετε να πετύχετε στο δήμο σας; “Ο δήμος Κορινθίων έχει ένα μεγάλο πρόγραμμα συνεχιζόμενων έργων από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Αυτά τα οποία είχαμε ψηφίσει κι εμείς ως αντιπολίτευση κι αυτά τα έργα θα ολοκληρωθούν τη χρονιά αυτή και την επομένη.
Επίσης, από την πλευρά μας έχουμε προετοιμάσει αρκετά πράγματα, τα οποία θα είναι νεοσύστατα και θα βελτιώνουν κυρίως την καθημερινότητα των πολιτών. Αναφέρομαι σε καινούργιες παιδικές χαρές. Επίσης, σε αναβαθμίσεις που θα κάνουμε σε πλατείες, πεζοδρόμια, δρόμους, πεζοδρόμους.

Καμπόσος: “Ετοιμάζω την “Disneyland” της Αρχαίας Ελλάδας στο Άργος

Κι αυτά θα είναι κλιμακούμενα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, γιατί έχουμε την πρόθεση. Αλλά και την ανάγκη από τις υπηρεσίες που δεν μπορούν να διαχειριστούν πολλά έργα την ίδια χρονιά. Να τα διαχειριστούμε σε κάθε χρόνο της θητείας μας. Κι αυτό για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών.
Οι υποδομές επίσης που έχουμε σχεδιάσει να ολοκληρωθούν. Για να φέρουμε νέες επιχειρήσεις στην περιοχή, πλούτο και εισόδημα και θέσεις εργασίας”.

nanopoylos-o-ploytos-apo-ti-thalassa-ti-leei-o-dimarhosdimarhos-korinthiwn-mensdaygr.jpg

Επιχειρηματικό σχέδιο

 

-Έχετε συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο; Και ποιο είναι αυτό; “Πράγματι έχουμε σε εξέλιξη επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο δεν είχε μέχρι σήμερα ο δήμος Κορινθίων και μάλιστα με ορίζοντα πέντε-δέκα χρόνων. Θα είναι δηλαδή σπασμένη στα δυο η υλοποίηση του προγράμματός μας. Σε πέντε και δέκα χρόνια. Ορίζοντας στον οποίο θα υλοποιήσουμε εκείνο το οποίο επιβάλλεται, κατά τη γνώμη μας από τις συνθήκες τις σημερινές, τις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές. Γιατί χρειάζονται να γίνουν πάρα πολλές αλλαγές. Και στη χώρα μας αλλά και ιδιαίτερα και στο δήμο Κορινθίων. Αλλαγές χωρίς τις οποίες, θα μείνουμε πίσω”.

 

 

Περισσότερα θέματα για συνεντεύξεις, δες ΕΔΩ

 

 

Το εμπορικό κέντρο Open Mall

-Για τι είδους αλλαγές μιλάτε; “Αναφέρομαι σε σχέδια πόλης τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί και πρέπει να γίνουν. Εκεί θα προβλέπονται συγκεκριμένες δραστηριότητες σε συγκεκριμένους χώρους, που θα γίνουν πόλοι έλξης επενδυτών και νέων επιχειρήσεων. Αναφέρομαι επίσης στην αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Κορίνθου, με το ανοικτό εμπορικό το Open Mall, το οποίο θα αλλάξει τη μορφή αλλά και τη λειτουργία του κέντρου της πόλης. Και παράλληλα με τα μεγάλα έργα τα οποία έχουμε δρομολογήσει.
Πρόκειται για έργα υποδομών, όπως είναι η ύδρευση με πόσιμο νερό από τη Στυμφαλία σε όλο το δήμο. Κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα.

 

Παραλιακοί δήμοι

“Επίσης, η αποχέτευση κυρίως των παραλιακών δήμων. Τα γενικά πολεοδομικά σχέδια. Η διάβρωση των ακτών είναι κάτι το ποίο δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου αλλά είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για το δήμο Κορινθίων.
Κι επιδιώκουμε με την περιφέρεια αλλά και με το υπουργείο, να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες πρώτα. Έχουν γίνει πολλές μέχρι σήμερα αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί. Και κυρίως, δεν έχουν υλοποιηθεί. Να γίνουν οι μελέτες και μετά να εφαρμοστεί, εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, ένα σχέδιο προστασίας από τη διάβρωση των ακτών”.

 

Η μεγάλη ιστορία

 

-Θα αξιοποιήσετε την ιστορία της πόλη σας; “Η Κόρινθος έχει μεγάλη ιστορία. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτά είναι μερικά μόνο από εκείνα τα οποία επιβάλλεται να γίνουν άμεσα. Και βεβαίως θα σχεδιάσουμε τα επόμενα χρόνια, τη σχέση δηλαδή της πόλης, του δήμου, με την ιστορία μας. Δεν έχουν αναδειχτεί όπως θα έπρεπε οι αρχαιολογικοί μας χώροι. Η ιστορία μας. Δεν έχουν φανεί οι περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους που έχει η Κορινθία. Κι αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε. Και βεβαίως τα πλεονεκτήματα που έχει η Κόρινθος. Το πιο σημαντικό, λοιπόν ότι είναι πως η πόλη μας βρίσκεται κοντά στην Αθήνα. Άρα, με τον προαστιακό τώρα αλλά και με τον καινούργιο αυτοκινητόδρομο, πολύ πιο εύκολα μπορεί κάποιος να έρθει, και να χαρεί τις παραλίες μας. Να δει τα αρχαιολογικά μουσεία, και τους αρχαιολογικούς χώρους.

 

Θρησκευτικός τουρισμός

Να κάνει επίσης θρησκευτικό τουρισμό, να κάνει περιηγητικό τουρισμό. Αυτές τις ειδικές μορφές δηλαδή τουρισμού που έρχονται πολλοί από το εξωτερικό στην Ελλάδα για να κάνουν. Όλα αυτά, είναι κάποια έργα που θέλουν πολλή δουλειά, πολλή προετοιμασία και το χρόνο τους για να ωριμάσουν. Έχουμε κάνει συζητήσεις με τα σχετικά αρμόδια υπουργεία. Και με τη στενή συνεργασία που ελπίζουμε πως θα έχουμε με την περιφέρεια ή με τα υπουργεία προκειμένου να προχωρήσουμε στην βοήθεια υλοποίησης των προγραμμάτων μας ”.

nanopoylos-o-ploytos-apo-ti-thalassa-ti-leei-o-dimarhosdimarhos-korinthiwn-mensdaygr1

Χαρισματική πόλη

 

 

Καμπόσος: “Ετοιμάζω την “Disneyland” της Αρχαίας Ελλάδας στο Άργος

-Ποιες είναι οι παροχές που μπορεί να βρει ο επισκέπτης στην πόλη σας; “Είναι γεγονός ότι η Κόρινθος είναι μια χαρισματική πόλη, καθώς όπως προείπα, βρίσκεται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα. Υπάρχουν άνθρωποι που μένουν στην Κόρινθο και δουλεύουν στην Αθήνα και με τον προαστιακό, πηγαινοέρχονται ή με το αυτοκίνητό τους. Είναι πια προάστιο της Αθήνας. Σκεφτείτε, πως αν φύγει κανείς από ένα βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας, για να πάει στη Γλυφάδα, χρειάζεται ακόμη και περισσότερο χρόνο από αυτό που χρειάζεται για να έρθει στην Κόρινθο. Και φυσικά θεωρώ πως η ποιότητα ζωής είναι πολύ καλύτερη για να προσελκύσει τους Αθηναίους που είναι κοντά, για μια ή περισσότερες μέρες.

 

Το νοσοκομείο

“Βεβαίως έχουμε και το νοσοκομείο. Το οποίο είναι εξοπλισμένο και μέσα στην πόλη και εξυπηρετεί όχι μόνο τους Κορίνθιους αλλά και αυτούς που περνούν τον αυτοκινητόδρομο. Κι έχουμε τις υπηρεσίες όλες εδώ. Άρα, οποιοσδήποτε επισκέπτης έρθει, είτε από την Αθήνα, είτε από οπουδήποτε αλλού, θα έχει τις υπηρεσίες που μια πόλη μπορεί να του προσφέρει στον τομέα της υγείας, για να νιώθει ασφαλής. Από εκεί και πέρα η μετακίνησή του είναι πολύ εύκολη, όπως και ότι μπορεί να σταθμεύσει εύκολα με το αυτοκίνητό του. Κι αν συμβεί κάτι να το αντιμετωπίσει. Νομίζω ότι είναι καλυμμένα αυτά τα στοιχειώδη τα οποία είναι προϋποθέσεις για να έρθουν οι επισκέπτες στη Κόρινθο”.

nanopoylos-o-ploytos-apo-ti-thalassa-ti-leei-o-dimarhosdimarhos-korinthiwn-mensdaygr3.jpg

 

-Μιλήστε μας για εκδηλώσεις που προγραμματίζετε. Η Βραζιλιάνικη ομάδα ποδοσφαίρου Κορίνθιανς γιατί ζήτησε να έρθει στην Κόρινθο; “Είχαμε προγραμματίσει δυο σημαντικές εκδηλώσεις για φέτος αλλά το πρόβλημα του κορονοϊού, δεν μας επιτρέπει να τις υλοποιήσουμε.
Σε διεθνείς συναντήσεις εδώ στην Κόρινθο, θα ερχόντουσαν και είχαν πει κατ’ αρχήν το “ναι” και οι Κορίνθιανς από τη Βραζιλία. Η εφηβική ομάδα, που θα συμμετείχε σε ένα τουρνουά που θα γινόταν. Κι αυτοί θέλουν να έχουν επαφή με την πόλη από την οποία πήραν το όνομά τους.

 

Ένας αστυνομικός ζωγραφίζει. Η άγνωστη πλευρά του Κώστα Μίχου

Στα επόμενα χρόνια χωρίς τον κορονοϊό μεγάλες αθλητικές συναντήσεις θα γίνουν από το εξωτερικό και από χώρες που ενδιαφέρονται να έρθουν και να επισκεφτούν την Ελλάδα. Και μ’ αυτά τα γεγονότα, πολιτιστικά, αθλητικά, θα έχουμε δημοσιότητα και θα έχουμε και προβολή της Κορινθίας, της Κορίνθου. Κι αυτό θα το επιδιώξουμε να γίνει”.

Το προσωπικό όραμα- Νανόπουλος: Ο πλούτος από τη θάλασσα

-Θα ήθελα να αναφερθούμε στο προσωπικό όραμα για τη βελτίωση της πόλη σας. Υπάρχει; Κι αν ναι, ποιο είναι;

“Φυσικά κι έχω όραμα για την πόλη μου. Άλλωστε, το είχαμε διακηρύξει προεκλογικά κι εγώ και οι συνεργάτες μου και φροντίζουμε με συνέπεια το τηρήσουμε, είναι να βελτιώσουμε άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών. Όπως προείπα, θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής τους και να δημιουργήσουμε τις υποδομές εκείνες που θα μας φέρουν πλούτο και εισόδημα στην περιοχή. Πως θα γίνει αυτό; Μέσω θαλάσσης…
Η Κόρινθος λοιπόν, είναι παραδοσιακά μια πόλη που βρέχεται από τη θάλασσα. Και είχε μεγάλη ακμή στην αρχαία Ελλάδα, γιατί είχε καταφέρει να είναι ένα λιμάνι μεγάλο. Μην ξεχνάτε ότι η τριήρης κατασκευάστηκε στην Κόρινθο.
Τα πλοία λοιπόν που έφευγαν από δω, μπορούσαν να μεταφέρουν προϊόντα στη Μεσόγειο αλλά και στη Μαύρη Θάλασσα και από αυτό υπήρχε ακμή οικονομική στην πόλη.

Η θάλασσα

Μέχρι σήμερα η Κόρινθος είχε γυρίσει την πλάτη στη θάλασσα. Αυτό θέλω να το αλλάξω.
Και το μεγάλο μου στοίχημα λοιπόν, είναι να αναπτύξω το παραλιακό μέτωπο από τον Ισθμό που είναι σε συνεργασία με το Λουτράκι. Μέχρι την άλλη άκρη της πόλης, που σημαίνει ότι σε ένα μήκος που είναι 5-6 χιλιόμετρα, να έχουμε τουριστικές, πολιτιστικές, αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα είναι γεμάτες από κόσμο.
Να γίνει κάτι δηλαδή μεγάλο που θα φέρει τον κόσμο δίπλα στη θάλασσα, όπως έχει γίνει σε πολλά νησιά”.
Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *