i-diatrofi-gia-koilia-fetes-pou-tha-tin-apoktiseis-mesa-se-ena-mina-mensdaygr

Η διατροφή για κοιλιά φέτες που θα την αποκτήσεις μέσα σε ένα μήνα

Η διατροφή για κοιλιά φέτες που θα την αποκτήσεις μέσα σε ένα μήνα. Ποιοι είναι οι 5 χρυσοί κανόνες για να τα καταφέρεις.

 

Η διατροφή για κοιλιά φέτες

 

Η διατροφή για κοιλιά φέτες. Έχεις περάσει τα 40 και θέλεις να διατηρήσεις τη φόρμα σου; Αυτή που έχτισες με πολύ κόπο και ιδρώτα όταν ήσουν νεότερος; δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι γιατί πάντα υπάρχει ο τρόπος για να τα καταφέρεις. Γιατί υπάρχουν οι ειδικοί οι οποίοι μπορούν να σε συμβουλεύσουν για το τι πρέπει να κάνεις και να διατηρήσεις το στιλ σου διαχρονικά. Αρκεί ν’ ακολουθήσεις τη σωστή διατροφική αγωγή που επιβάλλεται για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.




Το διατροφικό πλάνο

 

Αυτό που λοιπόν που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, είναι να καταρτήσεις το δικό σου, αυτό δηλαδή που ταιριάζει σε σένα, διατροφικό πλάνο. Γιατί μπορεί η γυμναστική σου να είναι καλή και ωφέλιμη, ωστόσο, οι επαγγελματικές και κοινωνικές σου υποχρεώσεις, δεν σου επιτρέπουν ν’ αφιερώσεις και τον ανάλογο χρόνο.

 

Περισσότερα θέματα για Γυμναστική – Συμβουλές δες ΕΔΩ

 

Μάθε να τρως σωστά

Άρα, που καταλήγουμε; Στο ότι πρέπει να μάθεις να τρως σωστά. Κάτι που δεν το βγάζεις εσύ από το δικό σου μυαλό αλλά έχει σαν αποτέλεσμα των επιστημονικών ερευνών, που ακολουθώντας τις οδηγίες που πρέπει, θα καταφέρεις την κοιλιά σου από …σαμπρέλα να την μεταμορφώσεις σε φέτες.

i-diatrofi-gia-koilia-fetes-pou-tha-tin-apoktiseis-mesa-se-ena-mina-mensdaygr.jpg1_.jpeg

Οι 5 χρυσοί κανόνες και η διατροφή για κοιλιά φέτες

Ας δούμε όμως παρακάτω τους 5 χρυσούς κανόνες που θα μας απογειώσουν. Δες τι πρέπει να κάνεις:

 

1. Να φροντίζεις να είσαι χορτάτος όλη τη μέρα

 

Αυτό που έχει σημασία, είναι να πυροδοτήσεις το μεταβολισμό σου, έτσι ώστε να καίει διαρκώς λίπος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ασφαλέστερος και αποδοτικότερος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να τρως τουλάχιστον έξι γεύματα -σχεδόν κάθε δύο ώρες- δηλαδή. Και μάλιστα σε ποσότητες που δεν ξεπερνούν τη χούφτα σου.

Η διαδικασία αυτή διατηρεί σταθερό το σάκχαρο του αίματός σου. Κάτι που έχει σαν συμπέρασμα να θωρακίζεται ο οργανισμός σου απέναντι στις λιγούρες. Συχνά θα ακούσεις από τον προπονητή σου αλλά και το διατροφολόγο σου: «Φρόντισε το στομάχι σου να μην είναι ποτέ άδειο αλλά ούτε και γεμάτο». Δεν είναι καθόλου τυχαίο.

 

2. Τι πρέπει να κάνει για να ξεφουσκώσεις τη σαμπρέλα

Ένα επίσης πολύ σημαντικό πράγμα, είναι να καταφέρεις να ξεφουσκώσεις τη σαμπρέλα που έχεις στην κοιλιά σου. Τι πρέπει όμως να κάνεις για να το καταφέρεις;

 

Ποια είναι η διαδικασία

 

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Δες παρακάτω ποια είναι η διαδικασία:

 

i-diatrofi-gia-koilia-fetes-pou-tha-tin-apoktiseis-mesa-se-ena-mina-mensdaygr.jpg2_.jpg

– Κόβεις το αλάτι: Οι τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο (φασόλια, σκούρα πράσινα πράσινα, αβοκάντο, μανιτάρια, μπανάνες) εξισορροπούν το νάτριο στο σώμα πολύ υγιεινότερα από πολλές άλλες υγιεινές τροφές. Όπως για παράδειγμα το τυρί cottage, φιστικοβούτυρο ή σάλτσα ντομάτας.

– Αυξάνεις τις ίνες: Φρόντισε να καταναλώνεις τροφές που είναι πλούσιες σε ίνες. Η κατανάλωση σμέουρων, αχλαδιών, κουνουπιδιού και άγριων χόρτων, φυσικών τροφών πολύ πλούσιων σε φυτικές ίνες, είναι τροφές οι οποίες δημιουργούν μέγιστο κορεσμό με ελάχιστη ποσότητα. Θα σε βοηθήσουν σημαντικά.

 

Περισσότερα θέματα για υγεία, δες ΕΔΩ

 

– Να πίνεις δυο λίτρα νερό: Είναι πολλαπλή η χρήση του νερού. Εκτός του ότι ενυδατώνει και αποτοξινώνει, παράλληλα το πολύ νερό βοηθάει στην κίνηση των ινών μέσα στο πεπτικό σύστημα αποτελεσματικότερα.

3. Παρακάτω μπορείς να δεις ένα πλήρες ημερήσιο μενού για στομάχι-πλάκα

Για ένα ορατό λοιπόν six-pack, μπορείς να καταναλώνεις τις παρακάτω τροφές:

– Πρωινό ή ενδιάμεσο γεύμα:
α) Φρουτοσαλάτα. Μέσα μπορεί να περιέχει μάνγκο, ανανά, μπανάνα και μούρα,
β) ανάμεικτος χυμός. Μπορεί να είναι φτιαγμένος από καρπούζι, πορτοκάλι και ακτινίδια
-Κυρίως γεύματα μεσημέρι ή βράδυ:
α) Ceviche (φρέσκο, ωμό ψάρι ψημένο σε αλάτι, ελαιόλαδο, χυμός lime και πιπεριές chili). Είναι πλήρες σε πρωτεΐνη, χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες. Λίπος μηδέν.
β) Σάντουιτς αστακού (βρασμένος φρέσκος αστακός -ή έτοιμος κατεψυγμένος-, ξύδι, μέλι, λεμόνι, μαρούλι, sour cream, πιπέρι).

 

Θερμίδες και ουσίες

 

4. Αφαίρεση 500 θερμίδων

i-diatrofi-gia-koilia-fetes-pou-tha-tin-apoktiseis-mesa-se-ena-mina-mensdaygr.jpg3_.jpg

 

Αφαιρώντας 500 θερμίδες από τον οργανισμό σου, αυτό που καταφέρνεις, είναι να πετύχει κατά 20% καλύτερη γράμμωση.

Πως θα καταφέρεις να εξολοθρεύσεις το κοιλιακό λίπος; Αυτό θα το πετύχεις αφαιρώντας 500 βλαβερές θερμίδες από την καθημερινή διατροφή σου. Για να το πετύχεις λοιπόν αυτό θα πρέπει να αποφεύγεις πλήρη γαλακτοκομικά, σάλτσες ή γλυκά επιδόρπια. Πρόκειται για τις τροφές που προσθέτουν τουλάχιστον 20% λίπους γύρω από την κοιλιά σου.

 

5. Από που θα λάβεις τα ποσοστά που χτίζουν με μυς την κοιλιά σου

δες λοιπόν παρακάτω από ποιες τροφές θα λάβεις τα ποσοστά που σου χρειάζονται για να χτίσεις με μυς την κοιλιά σου.

– Πρωτεΐνη: Ένα ποσοστό της τάξης του 30% των θερμίδων σου πρέπει να προέρχεται από άπαχο κρέας, ψάρι, πουλερικά, φασόλια, όσπρια και ασπράδια αυγών.
– Λίπος: Ένα ακόμη 30% των θερμίδων πρέπει να προέρχεται από αβοκάντο, ελαιόλαδο, καρύδια και κρόκους αυγών. Προσοχή: για κάθε τέσσερα ασπράδια αυγών που τρως, έχεις έναν κρόκο.
– Υδατάνθρακες: Το τελευταίο 40% των θερμίδων σου πρέπει να προέρχεται από γλυκές πατάτες, καστανό ρύζι, φραγκοστάφυλο, πλιγούρι βρώμης, quinoa και λαχανικά

 

Έξτρα όπλο το ξύδι

Σου άφησα για το τέλος, ένα μυστικό όπλο για πολύ δυνατό six-pack. Αυτό λέγεται ξύδι

Πρέπει να γνωρίζεις ότι η ανάμειξη ξυδιού με νερό πριν από κάθε γεύματα μειώνει δραστικά την πείνα για λιπαρά. Πρόκειται για μια πολύ σοφή συμβουλή των ειδικών.

Συγκεκριμένα, δυο κουταλάκια μηλόξυδου σε ένα μεγάλο ποτήρι με νερό θεωρούνται ως ο καταλύτης για τεράστιες καύσεις κοιλιακού λίπους.




Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *