monadiki-pentanostimi-lemonopita-poia-einai-ipetyhimeni-syntagi-mensdaygr.jpg

Μοναδική πεντανόστιμη λεμονόπιτα. Ποια είναι η πετυχημένη συνταγή

Μοναδική πεντανόστιμη λεμονόπιτα. Ποια είναι η πετυχημένη συνταγή για να τα καταφέρεις και να φτιάξεις την πιο νόστιμη πίτα από λεμόνι.

 

Μοναδική πεντανόστιμη λεμονόπιτα

 

Μία από τις μοναδικές και πεντανόστιμες πίτες που πρέπει να φτιάξεις και να φυσικά να απολαύσεις, είναι και η λεμονόπιτα. Πρόκειται για μια πολύ εύκολη συνταγή την οποία μπορείς πολύ εύκολα να ακολουθήσεις και να κατασκευάσεις τη γευστικότατη λεμονόπιτά σου.

Υπάρχουν συγκεκριμένα αλλά όχι ακριβά και ούτε δυσεύρετα υλικά που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις την πίτα σου.

Και για να μην μακρυγορούμε, παρακάτω μπορούμε να δούμε ποια είναι τα υλικά που χρειάζεσαι για να κατασκευάσεις τη δική σου μοναδική πεντανόστιμη λεμονόπιτα.

 

 




Ποια είναι τα υλικά

Τα υλικά λοιπόν που χρειάζεσαι, για τη λεμονόπιτα, είναι τα παρακάτω:

Για την κρέμα λεμονιού:

 

monadiki-pentanostimi-lemonopita-poia-einai-ipetyhimeni-syntagi-mensdaygr.jpg1_.jpg

500 ml κρέμα γάλακτος

2 ζαχαρούχα

χυμός από 4 μέτρια λεμόνια

ξύσμα από 2 λεμόνια

 

Περισσότερα θέματα για υγεία, δες ΕΔΩ

 

Για τη βάση:

1 1/2 πακέτο πτι μπέρ

200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

ξύσμα λεμονιού

Για το στόλισμα:

λίγη σαντιγί

τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι ή αμύγδαλο φιλέ

ξύσμα λεμονιού

 

Ποια είναι η εκτέλεση της συνταγής

monadiki-pentanostimi-lemonopita-poia-einai-ipetyhimeni-syntagi-mensdaygr.jpg2_.jpg

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.

Βάζουμε το μίγμα μπισκότου-μαργαρίνης στη φόρμα ή στο πυρέξ και το πατάμε με ένα κουτάλι να καλύψει τη φόρμα.

 

Περισσότερα θέματα για μαγειρική, δες ΕΔΩ

 

Βάζουμε τη βάση για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.

Χτυπάμε όλα τα υλικά για την κρέμα μαζί στο μίξερ, μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρέμα (στην υφή θα είναι σαν γιαούρτι σακούλας μετά θα πήξει κι άλλο στο ψυγείο). Όλο αυτό το υλικό και αφού φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε στη συνέχεια προχωράμε στις παρακάτω κινήσεις. Δηλαδή:

Απλώνουμε το υλικό πάνω από το μπισκότο.

Στολίζουμε με σαντιγί, αμυγδαλάκι ή καρύδι, ξύσμα λεμονιού και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Όταν λοιπόν ολοκληρωθεί η διαδικασία κι αφού το όλο μείγμα έχει παγώσει και είναι δροσερό, ξεφορμάρουμε και στη συνέχεια σερβίρουμε σε κομμάτια τη λεμονόπιτά μας.




Facebook Comments
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *