pikantikes-fterouges-kotopoulou-pws-na-tis-ftiaxete-sta-grigora-mensdaygr.jpg

Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου. Πως να τις φτιάξετε στα γρήγορα

Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου. Πως να τις φτιάξετε στα γρήγορα και μάλιστα να είναι πολύ υγιεινές και ιδιαίτερα πεντανόστιμες.

 

Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου

 

Οι φτερούγες κοτόπουλου είναι ένα πολύ νόστιμο αλλά και υγιεινό φαγητό. Μπορεί δε να παρασκευαστεί πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα. Αρκεί να έχεις τα κατάλληλα υλικά και το μεράκι για να κάνεις τη σωστή ετοιμασία του φαγητού. Και βέβαια μπορεί να συνοδευτεί και με την ανάλογη σαλάτα που θα το κάνει νόστιμο και θα του δώσει και μια ιδιαίτερη γεύση.

Ποια είναι όμως τα υλικά που χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις τις πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου; Ας δούμε παρακάτω τι χρειάζεσαι:

 

 




Ποια υλικά χρειάζεσαι

Τα υλικά λοιπόν που χρειάζεσαι, είναι:

120 γραμμάρια ξινή κρέμα
170 γραμμάρια καυτερή σάλτσα
4 φτερούγες κοτόπουλου
Αλάτι, πιπέρι
4 φλυτζάμνια τσαγιού λάδι
25 γραμμάρια μείγμα πικάντικων καρυκευμάτων
1 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

pikantikes-fterouges-kotopoulou-pws-na-tis-ftiaxete-sta-grigora-mensdaygr.jpg3_.jpg.png

Περισσότερα θέματα για μαγειρική δες ΕΔΩ

 

Ποια είναι η εκτέλεση της συνταγής

Πως ετοιμάζεται λοιπόν το φαγητό; Πάμε στην εκτέλεση:

 

 

pikantikes-fterouges-kotopoulou-pws-na-tis-ftiaxete-sta-grigora-mensdaygr.jpg1_.jpg

Χρειάζεσαι έαν μεγάλο μπολ για να ανακατέψεις καλά την ξινή κρέμα με την καυτερή σάλτσα.

Καρυκεύεις και αλατοπιπερώνεις το κοτόπουλο  απ’ όλες τις πλευρές.

Βάλτο στο μπολμε την καυτερή σάλτσα. Σκέπασέ το και τοποθέτησέ το στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή ακόμη και όλη τη νύχτα.

Στη συνέχεια ζεσταίνεις το λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

 

Τοποθέτησε το αλεύρι σε ‘ενα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε το μείγμα με τα πικάντικα μπαχαρικά,ενώ θα πρέπει να κρατήσεις κι ένα κουταλάκι στην άκρη.

 

 

Περισσότερα θέματα για υγεία δες ΕΔΩ

 

 

Αφαίρεσε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και κάλυψέ το με το μείγμα του αλευριού.

 

Τώρα ήρθε η ώρα του τηγανίσματος. Τηγάνισε την κάθε φτερούγα κοτόπουλου στο καυτό λάδι για 15 περίπου λεπτά,μέχρι ν αποκτήσει ένα ιδιαίτερο χρυσαφένιο χρώμα.

 

 

pikantikes-fterouges-kotopoulou-pws-na-tis-ftiaxete-sta-grigora-mensdaygr.jpg4

Βάλε ένα χαρτλι μέσα σε ένα πιάτο για ν΄απορροφήσει το λάδι από τις φτερούγες που θα τοποθετείς πάνω σ’ αυτό.

 

Γαρνίρεις το κοτόπουλο με το μείγμα των μπαχαρικών που έχεις κρατήσει στην άκρη. Αυτό ήταν! Καλή απόλαυση. Καλή όρεξη!




Facebook Comments
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *