ekviastis-tha-skotwne-voskopoulo-kai-marinella-300-hiliades-i-pethainete-mensdaygr.jpg

Εκβιαστής θα σκότωνε Βοσκόπουλο και Μαρινέλα. “300 χιλιάδες ή πεθαίνετε”

Εκβιαστής θα σκότωνε Βοσκόπουλο και Μαρινέλα. “300.000 ή πεθαίνετε”. Γιατί ήθελε τα χρήματα και τι έκανε με τους τραγουδιστές.

Του Βασίλη Τριάντη

Εκβιαστής θα σκότωνε Βοσκόπουλο και Μαρινέλα

 

Πάνε πολλά από τότε. Όταν ο Τόλης Βοσκόπουλος η τότε σύζυγός του Μαρινέλλα, μεσουρανούσαν  στον καλλιτεχνικό χώρο και με ιδιαίτερα υψηλές αμοιβές στη δουλειά τους.

Οι δυο καλλιτέχνες ακόμη θυμούνται το περιστατικό που έπεσαν θύματα εκβιασμού ενός απατεώνα ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ τους απειλούσε ότι θα τους σκοτώσει αν δεν φροντίσουν να του δώσουν 300.000 δραχμές για να στηρίξουν τον αγώνα του, καθώς ανήκε σε επαναστατική, όπως του είχε πει τότε οργάνωση.

 

 
Το μακρινό 1973

ekviastis-tha-skotwne-voskopoulo-kai-marinella-300-hiliades-i-pethainete-mensdaygr.jpg1_.jpg

Πάμε λοιπόν πίσω στο μακρινό 1973. Τότε που συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό. Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό κι έχει καταγραφεί και στο αρχείο της αστυνομίας, καθώς οι δύο καλλιτέχνες ζήτησαν τη συμβολή των αστυνομικών. Τότε που ο Τόλης Βοσκόπουλος συναντήθηκε με τον …αντιστασιακό αυτόν τύπου που τους απειλούσε, στο φανάρι της οδού Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι, έδωσε μέρος των χρημάτων και πήρε μια απόδειξη. Κι αυτή δόθηκε για να ζήσουν αυτός και η σύζυγός του Μαρινέλλα.

Ήταν λοιπόν ένα πρωϊνό του Νοέμβρη, όταν ο δημοφιλής τραγουδιστής ενημερώθηκε από τη μητέρα του πως κάποιος άγνωστος τον έψαχνε και την είχε ενημερώσει για τον λόγο. Κι όπως είχε στο τηλέφωνο, πει στη μητέρα του τραγουδιστή, ανήκε σε αντιστασιακή οργάνωση. Κι αυτό που ζητούσε, ήταν πως ο Βοσκόπουλος θα πρέπει να ενισχύσει την αντιστασιακή οργάνωσή του. Κι όπως είχε πει και στον τραγουδιστή, θα πρέπει να δώσει 300.000 δραχμές. αν δεν τα έδινε, τότε το ζευγάρι δεν θα ζούσε… θα τους σκότωνε…!

 

Το τηλεφώνημα

 

Περισσότερα θέματα για Κόσμος – Επικαιρότητα δες ΕΔΩ

 

Ο Τόλης Βοσκόπουλος, περίμενε λοιπόν τον άγνωστο την επόμενη μέρα για να μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο. Αφού κάλεσε, κάποια στιγμή τον άκουσε να λέει ότι ενεργεί για λογαριασμό του αρχηγού αντιστασιακής οργάνωσης. Αυτή λοιπόν την οργάνωση ήθελε να ενισχύσει με τα χρήματα αυτά ο Βοσκόπουλος και η Μαρινέλλα, καταβάλλοντάς τις 300.00 δραχμές. Μάλιστα, προκειμένου να γίνει και πιο πειστικός, είπε στο Βοσκόπουλο ότι την οργάνωσή του την έχουν ενισχύσει οικονομικά κι άλλοι καλλιτέχνες, βιομήχανοι και εφοπλιστές!

ekviastis-tha-skotwne-voskopoulo-kai-marinella-300-hiliades-i-pethainete-mensdaygr.jpg2_.jpg

Το φανάρι στο Παγκράτι

Το ραντεβού των δύο ανδρών κλείστηκε για τις 26 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα και μάλιστα στο φανάρι της οδού Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι. Φυσικά ο Βοσκόπουλος είχε ενημερώσει και την αστυνομία. Είχε πάρει μαζί του 50.000 δραχμές σε νομίσματα που ήταν προσημειωμένα και πήγε στο ραντεβού. Την ίδια ώρα, η αστυνομία παρακολουθούσε το σημείο συνάντησης.

Ο Βοσκόπουλος λοιπόν ήταν συνεπής στο ραντεβού, όπου και πήγε με το αυτοκίνητό του. Αμέσως επιβιβάστηκε ο φερόμενος σαν αντιστασιακός ο οποίος τόνισε πάλι στον τραγουδιστή πως αν δεν δώσουν τα χρήματα, τότε η ζωή τους κινδυνεύει. Για μια ακόμη φορά είπε ότι τα χρήματα τα χρειάζεται η οργάνωση για να δράσει. Και ότι έχουν χρεωθεί από 150.000 δραχμές ο καθένας. Τόσο ο Βοσκόπουλος, όσο και η σύζυγός του Μαρινέλλα.

Και βέβαια, του τόνισε για μια ακόμη φορά πως αν δεν δώσουν τα χρήματα, πως κινδυνεύουν να δηλητηριαστούν με υδροκυάνιο.

ekviastis-tha-skotwne-voskopoulo-kai-marinella-300-hiliades-i-pethainete-mensdaygr.jpg3_.jpg

 

Η απόδειξη και η αστυνομία

 

Περισσότερα θέματα για συνεντεύξεις, δες ΕΔΩ

 

Από την πλευρά του ο Βοσκόπουλος του τόνισε πως δεν έχουν όλα αυτά τα χρήματα που ζητάει και πως το ποσό που μπορούν να του δώσουν, είναι οι 50.000 δραχμές που είχε μαζί του. Ο τύπος συμβιβάστηκε αμέσως, πήρε τα χρήματα και ο τραγουδιστής του ζήτησε απόδειξη και το δέχτηκε κι αυτό. Μάλιστα, υπέγραψε σαν Νικόλαος Παλιούρης. Βγήκε από το αυτοκίνητο και αμέσως τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

ekviastis-tha-skotwne-voskopoulo-kai-marinella-300-hiliades-i-pethainete-mensdaygr.jpg4_.jpg

Φυσικά, το όνομα αυτό δεν ήταν και το αληθινό. Το πραγματικό όνομα του επαναστάτη ήταν Βασίλης Κούδας. Και φυσικά η όλη υπόθεση δεν είχε καμία σχέση με αντίσταση αλλά όπως διαπιστώθηκε και εκ των υστέρων, ο άνθρωπος είχε νοητικό πρόβλημα. Μάλιστα, είχε αθωωθεί και στο παρελθόν από άλλες δικαστικές υποθέσεις,. λόγω βλακείας. Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν αναφέρουν ότι στη διάρκεια της δίκης μιμούνταν τις κινήσεις σκύλου εκνευρίζοντας τον πρόεδρο του δικαστηρίου.

Στις δηλώσεις του ο δημοφιλής τραγουδιστής επεσήμανε πως κατάλαβε ότι επρόκειτο για έναν ηλίθιο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ο Κούδας τόνισε πως ήθελε να γίνει διάσημος. Τελικά, η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν η ελάχιστη. Κι αυτή λόγω βλακείαςFacebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *