pythagoria-diatrofi-gia-dynati-ygeia-exafanizei-to-95-twn-astheneiwn-mensdaygr.jpg

Πυθαγόρεια διατροφή για δυνατή υγεία. Εξαφανίζει το 95% των ασθενειών

Πυθαγόρεια διατροφή για δυνατή υγεία. Εξαφανίζει το 95% των ασθενειών. Δες τι πρέπει να τρως για να μην έχεις κανένα πλέον απολύτως πρόβλημα.

 

 

Πυθαγόρεια διατροφή για δυνατή υγεία

 

pythagoria-diatrofi-gia-dynati-ygeia-exafanizei-to-95-twn-astheneiwn-mensdaygr.jpg1_.jpg

 

Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν πάντα προνοητικοί και ξεχώριζαν για τις αποφάσεις και τις επιλογές τους για τις στάσεις και φρόντιζαν να δίνουν μηνύματα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Ένας από τους φιλοσόφους της αρχαίας Ελλάδας ήταν και ο Πυθαγόρας ο Σάμιος (580 π.Χ. – 496 π.Χ.). Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους Έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός της μουσικής.

Ο Πυθαγόρας φρόντισε να μας αφήσει μια σπουδαία παρακαταθήκη που έχει να κάνει με τη σωστή και υγιεινή διατροφή μας και να μας διδάξει τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε έναν υγιή οργανισμό.

 
 

Η Πυθαγόρεια διατροφή και τα μυστικά της

 

Πριν όμως ασχοληθούμε με την Πυθαγόρειο διατροφή, αξίζει να μελετήσουμε τι έλεγε ο Ιπποκράτης για τις τροφές και την υγείας μας.

 

Η ισορροπία των γεύσεων

 

pythagoria-diatrofi-gia-dynati-ygeia-exafanizei-to-95-twn-astheneiwn-mensdaygr.jpg2_.jpg

 

Η ισορροπία των γεύσεων αποτελεί σύμφωνα με τον Ιπποκράτη το πιο σπουδαίο πράγμα για να επιτύχει ο ανθρώπινο οργανισμός την απόλυτη αρμονία και να έχει υγεία.

Ας δούμε παρακάτω ποιες είναι οι απόψεις του Ιπποκράτη. Σύμφωνα με τον Έλληνα φιλόσοφο: “Εκείνο το οποίο είναι πολύ σπουδαίο, εκείνο που διατηρεί την υγεία, είναι η ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στον οργανισμό μας, στο σώμα μας συγκεκριμένων δυνάμεων (=ισονομία). Δηλαδή η ισονομία του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Η αρρώστια προκαλείται από την επικράτηση του ενός (=μοναρχία).

 

Η αποκατάσταση της ισορροπίας

 

Η αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας επιφέρει και την θεραπεία, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη”.

Πρόκειται για αντιλήψεις οι οποίες ανήκουν ακέραιες στον Ιπποκράτη και πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και σημαντική ανάλυση. Κι αυτό γιατί η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, ανήκουν στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Ο νόμος της αναλογικότητας είναι πολύ σημαντικός και εντυπωσιάζει. Ας δούμε παρακάτω ποιες τροφές βοηθούν, που και πόσο τον οργανισμό μας.

 

Περισσότερα θέματα για ομορφιά – περιποίηση δες ΕΔΩ

 

Η διατροφή

Κόκκινα φασόλια: Μοιάζουν με τα ανθρώπινα νεφρά και μπορούν να βοηθήσουν και να θεραπεύσουν στη διατήρηση της καλής νεφρικής λειτουργίας.

 

Καρύδι: Αν προσέξουμε το καρύδι, θα δούμε ότι μοιάζει με τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Διαθέτει ένα αριστερό κι ένα δεξί ημισφαίριο. Τον άνω και τον κάτω εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίτιδα.

 

 

pythagoria-diatrofi-gia-dynati-ygeia-exafanizei-to-95-twn-astheneiwn-mensdaygr.jpg3_.jpg

Καρότο: Το καρότο μοιάζει με το ανθρώπινο μάτι. Ειδικά δε η διατομή του. Τα καρότα ενισχύουν τη λειτουργία των ματιών και παράλληλα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αίματος στα μάτια.

 

 

Σέλινο: Αν παρατηρήσεις το σέλινο, αυτό μοιάζει με τα οστά και στοχεύει στην ενίσχυση και στην αντοχή των οστών. Όλα τα τρόφιμα που περιέχουν νάτριο, όπως είναι και το σέλινο, τροφοδοτούν με νάτριο και όλα τα απαραίτητα τις σκελετικές ανάγκες του σώματος.

 

 

pythagoria-diatrofi-gia-dynati-ygeia-exafanizei-to-95-twn-astheneiwn-mensdaygr.jpg4_.jpg

Αβοκάντο: Βοηθά την υγεία και την καλή λειτουργία της μήτρας και του τραχήλου της μήτρας της γυναίκας. Πιο συγκεκριμένα, το αβοκάντο βοηθά τις γυναίκες να μπορέσουν οι ορμόνες τους να έρθουν σε ισορροπία. Παράλληλα, βοηθά τη γυναίκα να ρίξει το παραπανίσιο βάρος από τη γέννα. Επίσης, βοηθά στην αποτροπή του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

 

Περισσότερα θέματα για μαγειρική, δες ΕΔΩ

 

Σύκα: Υποκαθιστούν τα ανδρικά όργανα και αυξάνουν την ανδρική γονιμότητα.

 

Πολλαπλά οφέλη

 

Μανιτάρι: Βοηθούν στη βελτίωση της ακοής. Συγκαταλέγονται στα λίγα τρόφιμα τα οποία περιέχουν βιταμίνη D. Μια βιταμίνη ιδιαίτερα σημαντική για υγιή οστά. Παράλληλα ισχυροποιεί ακόμη και τα μικροσκοπικά οστάρια τα οποία βρίσκονται μέσα στα αυτί και μεταδίδουν τον ήχο προς τον εγκέφαλο.

 

pythagoria-diatrofi-gia-dynati-ygeia-exafanizei-to-95-twn-astheneiwn-mensdaygr.jpg5_.jpg

 

Σταφύλια: Έχοντας στη διατροφή σας φρούτα και ειδικά σταφύλια, όπως έχει αποδειχτεί μειώνεται ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα και το εμφύσημα. Στα σταφύλια τα κουκούτσια περιέχουν τη χημική ουσία proanthocyanidin, η οποία φαίνεται να μειώνει τη δριμύτητα του αλλεργικού άσθματος.

 

Ginger (η πιπερόριζα): Είναι πολύ σημαντική κατανάλωσή της καθώς βοηθά στην υποβοήθηση της πέψης. Παράλληλα αποτελεί μια δημοφιλή θεραπεία για κινητικά προβλήματα – ασθένειες.

 

Γλυκοπατάτες: Έχουν μεγάλη ομοιότητα με το πάγκρεας. Και είναι πραγματικότητα ότι φέρουν την ισορροπία στο γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών.

 

pythagoria-diatrofi-gia-dynati-ygeia-exafanizei-to-95-twn-astheneiwn-mensdaygr.jpg6_.jpg

 

Κρεμμύδια: Η κατανάλωσή τους βοηθάει τον οργανισμό ν’ αποβάλει τις τοξίνες. Παράλληλα, την ώρα που τα κόβουμε βοηθάει τον οργανισμό μας και τα μάτια μας να παράγουν δάκρυα τα οποία καθαρίζουν επιθηλιακά κύτταρα του οργανισμού.

 

Σκόρδο: Λειτουργεί σαν φίλτρο του οργανισμού για την απομάκρυνση των άχρηστων ουσιών αλλά και των επικίνδυνων ελεύθερων ριζών από το σώμα.

 

Λεμόνι: Η χρησιμότητά του είναι πολλαπλή. Στην κυριολεξία πρόκειται για ένα θαυματουργό πριόν. Σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα, ενώ είναι 10.000 φορές πιο ισχυρός από τη χημειοθεραπεία. Κι έχει δοκιμαστεί σε καρκίνους όλων των μορφών. Δεν σταματά όμως εδώ η θαυματουργή χρησιμότητά του. Θεωρείται σαν ένας παράγοντας αντιμικροβιακού ευρέως φάσματος κατά των μολύνσεων των βακτηριδίων και όγκων. Είναι ικανό στην καταπολέμηση των εσωτερικών παράσιτων και σκουληκιών. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, είναι αντικαταθλιπτικό και καταπολεμά το άγχος και τις νευρικές διαταραχές.

 

pythagoria-diatrofi-gia-dynati-ygeia-exafanizei-to-95-twn-astheneiwn-mensdaygr.jpg7_.jpg

 

Αμύγδαλα: Τι να πρωτοπεί κανείς για τα αμύγδαλα και το αμυγδαλέλαιο, π[ου λαμβάνεται από τους καρπούς του αμυγδάλου. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.

Η κατανάλωση μερικών κουκουτσιών βερίκοκου και αμυγδάλων κάθε μέρα, είναι πολύ σημαντική και βοηθά τον οργανισμό μας.
Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *