kalokairini-sokolatopita-hwris-zahari-aleyri-kai-gala-mensdaygr.jpg

Καλοκαιρινή σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και γάλα

Καλοκαιρινή σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και γάλα. Την τρώτε και την απολαμβάνετε χωρίς καμία τύψη και χωρίς φόβο να παχύνετε

 

 

Καλοκαιρινή σοκολατόπιτα

Είναι το γλυκό του καλοκαιριού. Το πιο ελαφύ και γευστικό που δεν σου δημιουργεί τύψεις όταν το καταναλώνεις. Κι αυτό γιατί δεν περιέχει ζάχαρη, αλεύρι και γάλα. Κι όπως έχει μετρηθεί, έχει μόνο 237 θερμίδες και την τρως χωρίς να αισθάνεσαι άσχημα. Δεν φοβάσαι δηλαδή ότι θα πάρεις επιπρόσθετα κιλά και παραπανίσιες θερμίδες. Άρα, δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι και να νιώθεις τύψεις.

 




Χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και γάλα λοιπόν, μπορείτε εύκολα και οικονομικά να φτιάξετε το πιο γευστικό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα. Άρα, πρόκειται για ένα καθαρά καλοκαιρινό γλυκό που σκοπό του έχει να σε δροσίσει και να σε κάνει να νιώσεις όμορφα τους καλοκαιρνούς μήνες. Άλλωστε, δεν έχεις λόγους ν’ ανησυχείς, καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικό γλυκό που δεν σε παχαίνει.

Γιατί πολύ απλά, η παρακάτω κρύα σοκολατόπιτα με ξηρούς καρπούς και μπανάνα που θα σου παρουσιάσω, θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια αφού έχει 237 θερμίδες ανά μερίδα.

 

kalokairini-sokolatopita-hwris-zahari-aleyri-kai-gala-mensdaygr.jpg1_.png

 

 

Η συνταγή

Ας δούμε παρακάτω τη συνταγή για κρύα σοκολατόπιτα με ξηρούς καρπούς και μπανάνα

Υλικά για την κρούστα:

1φλ. αμύγδαλα
2κ. σούπας μέλι
2κ. σούπας λάδι καρύδας

Για τη γέμιση:

5 μπανάνες
1φλ. γάλα καρύδας
1/2φλ. σκόνη κακάο
1κ. γλυκού βανίλια

 

kalokairini-sokolatopita-hwris-zahari-aleyri-kai-gala-mensdaygr.jpg2_.jpg

Εκτέλεση της συνταγής

Καβούρδισε τα αμύγδαλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
Τοποθέτησε τα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με το λάδι και το μέλι.
Χτύπησε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια, άπλωσε το μείγμα που μόλις έφτιαξες σε μια πιατέλα για τάρτα 20εκ. και πίεσε την κρούστα στον πάτο.
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πρόσθεσε τα συστατικά της γέμισης.
Χτύπησε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
Ρίξε την κρέμα πάνω από την κρούστα και τοποθέτησε την πιατέλα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Χώρισε την σοκολατόπιτα σε 8 κομμάτια.




Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *