Φτιάξε νόστιμο και δροσερό cheesecake εύκολα και γρήγορα. Τι υλικά πρέπει να βάλεις για να γίνει εξαιρετικά πλούσια και γευστική η γέμισή του.
Φτιάξε νόστιμο και δροσερό cheesecake
Ένα από τα δροσερά και νόστιμα γλυκά είναι το cheesecake. Μάλιστα, μπορεί να κατασκευαστεί πολύ εύκολα και να είναι και πολύ γευστικό.
Ο συνδυασμός τριών πραγμάτων, κάνει τη γέμισή του ακόμη πιο γευστική κι εξαιρετικά πλούσια. Κι αυτά είναι η κρέμα γάλακτος, για το μαρσκαπόνε και το κατσικίσιο γάλα.
Ειδικά το καλοκαίρι που υπάρχει και η παραγωγή κερασιών, το γλυκό γίνεται ακόμη πιο νόστιμο. Και μ’ αυτό τον τρόπο να φτιάξεις το καλύτερο γλυκό του καλοκαιριού.
Παράλληλα, η κρούστα φτιάχνεται με γκοφρέτα βανίλιας ή κομματάκια μπισκότου. Όλα αυτά μαζί δημιουργούν το πιο νόστιμο cheesecake ever.
Περισσότερα θέματα για ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, ΔΕΣ ΕΔΩ
Η συνταγή
Ας δούμε όμως παρακάτω ποια είναι η συνταγή και πως θα παρασκευάσεις το γλυκό, μαζί με τα υλικά τα οποία απαιτούνται.
Υλικά για την κρούστα
Σπρέι μαγειρικής με φυτικό λάδι, για τηγάνι
1 1/3 φλιτζάνι γκοφρέτα βανίλιας ή μαλακά μπισκότα, ψιλοαλεσμένα
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι μαλακό κατσικίσιο τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Υλικά για την επικάλυψη
1 κιλό γλυκά κεράσια, κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσι (3 φλιτζάνια)
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
1/2 ξυλάκι κανέλας
1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού
1 κουταλιά της σούπας νερό
Εκτέλεση της συνταγής
Τα 4 βήματα
Παρακάτω μπορείς να παρακολουθήσεις τα 4 βήματα για την εκτέλεση της συνταγής. Αυτά είναι:
Βήμα 1
Το βήμα 1 έχει να κάνει με την κρούστα. Επικάλυψε ένα ταψί με μαγειρικό σπρέι και βάλε αντικολλητικό χαρτί. Βάλε μαζί και ανακάτεψε τα μπισκότα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα και μια πρέζα αλάτι. Αφού τα ανακατέψεις και το μίγμα είναι έτοιμο, ρίξε το μείγμα στο ταψί και πίεσέ το ομοιόμορφα και βάλε το ταψί στο ψυγείο.
Βήμα 2
Το βήμα 2 έχει να κάνει με τη γέμιση. Χτύπα μαζί την κρέμα γάλακτος, το 1/3 της ζάχαρης, τα τυριά, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού με το μίξερ με μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα, για 4 λεπτά περίπου.
Πέρνα το μίγμα από μία λεπτή σήτα σε ένα μεγάλο μπολ. Χτύπα ελαφρά την κρέμα μαζί με το υπόλοιπο 1/3 φλυτζάνι της ζάχαρης. Τα ενώνεις και απλώνεις το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από την κρούστα. Βάλε το ψυγείο στα ταψί και άφησέ το για τουλάχιστον δύο ώρες.
Βήμα 3
Για την επικάλυψη
Στο 3ο βήμα της επικάλυψης, βάλε τα μισά κεράσια, τη ζάχαρη, το ξύδι και ξυλάκι κανέλας να σιγοβράσουν σε μια μικρή κατσαρόλα και μαγείρεψέ τα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια ξεσκέπασε την κατσαρόλα και σιγοβράσε μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια για περίπου 3 λεπτά. Το επόμενο βήμα είναι ν’ ανακατέψεις το άμυλο του καλαμποκιού και το νερό, πρόσθεσε το μείγμα με το νερό και σιγοβράσε για ένα λεπτό. Βγάλε από τη φωτιά την κατσαρόλα και μετά ανακάτεψε με τα υπόλοιπα κεράσια. Πλέον, βάλε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.
Βήμα 4
Βάλε το κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος. Βγάλε το ξυλάκι κανέλας από την επικάλυψη. Το Cheesecake μπορεί να καταψυχθεί ή να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Η επικάλυψη κερασιού μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.