aplo-ntysimo-entypwsiako-apo-to-kyrile-kai-giati-mensdaygr.jpg

Απλό ντύσιμο εντυπωσιακότερο από το “κυριλέ” και γιατί

Απλό ντύσιμο εντυπωσιακότερο από το “κυριλέ” και γιατί. Τι έδειξε έρευνα του Χάρβαρντ για τον τρόπο που μπορείς να ντύνεσαι.

 

Απλό ντύσιμο εντυπωσιακότερο από το “κυριλέ”

Έρευνα του Χάρβαρντ ανατρέπει τα δεδομένα στον τρόπο του ντυσίματος και σε όλα όσα γνωρίζαμε σχετικά με τον εντυπωσιασμό που εκπέμπουμε στις επιλογές μας για να είμαστε στη μόδα και να κλέβουμε τις εντυπώσεις.

Τι έδειξε αυτή η έρευνα; Ότι το απλό ντύσιμο είναι πιο εντυπωσιακό από το “κυριλέ”. Την απάντηση μας τη δίνουν όλα τα στοιχεία που έχει καταγράψει η έρευνα και η μελέτη των ειδικών οι οποίοι ασχολήθηκαν επισταμένως με το θέμα.

 
 

Μπορεί λοιπόν οι κανόνες και το στερεότυπο να επιτάσσει κομψό ντύσιμο στις εμφανίσεις μας όταν χρειάζεται να κάνουμε μια ιδιαίτερη κοινωνική μας συνάντηση, ωστόσο η συγκεκριμένη έρευνα αλλάζει τα δεδομένα. Κι εκεί που μπορεί να πιστεύαμε ότι φορώντας τη γραβάτα μας ή το κοστούμι μας για να εντυπωσιάσουμε, τελικά τα πράγμα δεν είναι έτσι. Ένα απλό αλλά επιμελώς προσεγμένο ντύσιμο, μπορεί να μας κάνουν εντυπωσιακότερους.

Έτσι, αν ετοιμάζεσαι να πας σε μια συνέντευξη για δουλειά ή σε κάποια άλλη υποχρέωση και θέλεις να εντυπωσιάσεις, τότε, πριν ξεκινήσεις, καλό είναι να ενημερωθείς γύρω από τα αποτελέσματα της έρευνας του Χάρβαρντ σχετικά με τον κώδικα ενδυματολογικής εμφάνισης, ο οποίος θα σε βοηθήσει να έχεις επιτυχία.

 

aplo-ntysimo-entypwsiako-apo-to-kyrile-kai-giati-mensdaygr.jpg1_.jpg

Περισσότερα θέματα για ΜΟΔΑ – ΣΤΥΛ ΔΕΣ ΕΔΩ

 

Η έρευνα των καθηγητών

Η έρευνα των δύο καθηγητών του Χάρβαρντ, δημοσιεύτηκε στο «Ημερολόγιο Καταναλωτικής Ερευνας». Αναδεικνύει πως μετρούν στον πολύ κόσμο οι άνθρωποι στους οποίους αρέσει ν’ ακολουθούν το προσωπικό τους στυλ στη μόδα κι αυτό τους κάνει να ξεχωρίζουν από τις συνηθισμένες επιλογές.

Τι έκαναν λοιπόν οι επιστήμονες; Ρωτούσαν τους περαστικούς αλλά και τους πωλητές του Μιλάνου και ζητούσαν να τους πουν τη γνώμη τους για όσους έμπαιναν σε πολυτελή καταστήματα, φορώντας αθλητικά ρούχα. Και όχι μόνο γι αυτούς αλλά και για όσους και όσες φορούσαν πολυτελή ρούχα. Δηλαδή ένα κοστούμι ή ένα φόρεμα.

aplo-ntysimo-entypwsiako-apo-to-kyrile-kai-giati-mensdaygr.jpg3_.jpg

Κι εδώ έγινε η αποκάλυψη του θέματος και της διαφοράς. Οι περαστικοί θεωρούσαν ότι οι καλοντυμένοι ήταν αυτοί που θα αγόραζαν ακριβά ρούχα, σε σχέση μ’ αυτούς που ντυνόντουσαν με απλά ρούχα.

Οι πωλητές όμως που ζούσαν από κοντά τους πελάτες, ανέφεραν ότι όσοι φορούσαν αθλητικά ρούχα είχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κι εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Και από αυτούς ήταν πιθανότερο να προβεί κάποις σε αγορά και όχι οι υπερβολικά καλοντυμένοι πελάτες.

 

aplo-ntysimo-entypwsiako-apo-to-kyrile-kai-giati-mensdaygr.jpg2_.jpg

Κι άλλα πειράματα

 

Το πείραμα συνεχίστηκε, με την ίδια φόρμουλα και στο επίπεδο των μαθητών στα σχολεία. Αυτό που προέκυψε ήταν πως οι μαθητές έδειχναν περισσότερο σεβασμό σε έναν καθηγητή που είχε μούσια. Σ’ αυτόν που φορούσε ένα μπλουζάκι, από ότι σε έναν φρεσκοξυρισμένο καθηγητή που φορούσε γραβάτα.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πως όταν κάποιος νιώθει ξεχωριστός, ακόμη και στο ντύσιμο, τις περισσότερες φορές του βγαίνει σε καλό. Κι αυτό γιατί με την εμφάνισή του φέρνει κάτι το φρέσκο και δεν έχει καμία σχέση με το τυποιποιημένο. Οπότε νιώστε και εκφραστείτε όπως σας ευχαριστεί για να είστε και ξεχωριστοί.
Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *