glyko-mpiskoto-psygeioy-mpananas-kai-giaoyrtioy-einai-sketi-glyka-mensdaygr.jpg

Γλυκό μπισκότο ψυγείου μπανάνας και γιαουρτιού είναι σκέτη γλύκα

Γλυκό μπισκότο ψυγείου μπανάνας και γιαουρτιού είναι σκέτη γλύκα. Δροσερό και απολαυστικό για να σου κόψει τη λιγούρα κάθε στιγμή.

 

Γλυκό μπισκότο ψυγείου μπανάνας και γιαουρτιού

 

Πρόκειται για μία συνταγή που θα σε εκπλήξει, γιατί εκτός του ότι είναι πανεύκολη στην προετοιμασία και στην κατασκευή της, παράλληλα είναι απόλυτα γευστική και φυσικά πεντανόστιμη. Και μπορείς να γευτείς το γλυκό αυτό όλες τις στιγμές της ημέρας.

Τα υλικά της είναι πανεύκολα, φτηνά και εύκολα στη χρήση. Χρησιμοποιείς μπισκότα, μπανά και γιαούρτι. Ο συδυασμός αυτός πραγματικά ξετρελαίνει.

Ας δούμε όμως παρακάτω ποια είναι τα υλικά που χρειάζονται για να παρασκευαστείς αυτό το πεντανόστιμο γλυκό.

 

 




Υλικά

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι δυο κατηγοριών. Αυτά που χρησιμοποιούμε για τη βάση κι αυτά που χρησιμοποιούμε για την κρέμα.

glyko-mpiskoto-psygeioy-mpananas-kai-giaoyrtioy-einai-sketi-glyka-mensdaygr.jpg2_.jpg

Υλικά για τη βάση

Για τη βάση λοιπόν χρησιμοποιούμε:

450 γραμμάρια μπισκότα βουτύρου τύπου πτι μπερ θρυμματισμένα
250 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη.

glyko-mpiskoto-psygeioy-mpananas-kai-giaoyrtioy-einai-sketi-glyka-mensdaygr.jpg4_.jpg

Για την κρέμα, χρησιμοποιούμε:

3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό [2% λιπαρά]
2 κ.σ. μέλι
50 ml κονιάκ
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
100 γραμμάρια τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα

glyko-mpiskoto-psygeioy-mpananas-kai-giaoyrtioy-einai-sketi-glyka-mensdaygr.jpg3_.jpg

Περισσότερα θέματα για ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, ΔΕΣ ΕΔΩ

Εκτέλεση

Ας προχωρήσουμε λοιπόν στην υλοποίηση, στην εκτέλεση της συνταγής. Κι αυτή, χωρίζεται σε δυο στάδια.

Η μία είναι για τη βάση και η άλλη για την κρέμα μπανάνας. Ας δούμε ξεχωριστά την διαδικασία εκτέλεσης τόσο για τη βάση, όσο και για την κρέμα μπανάνας.

Για τη βάση

Παίρνουμε τα μπισκότα, τα θυμματίζουμε στο multi και τα ανακατεύουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη. Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι [ή ταψάκι με λαδόχαρτο] 23 εκ, σε μεγάλη πιατέλα και στρώνουμε μέσα ομοιόμορφα τη μπισκοτένια βάση.

Για την κρέμα μπανάνας

glyko-mpiskoto-psygeioy-mpananas-kai-giaoyrtioy-einai-sketi-glyka-mensdaygr.jpg1_.jpg

Ξεκινάμε από το ζελέ και το ετοιμάζουμε πρώτο και σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία. Το αφήνουμε να κρυώσει και μέχρι να πήξει και ν’ αποκτήσει την υφή του μελιού.

Ακολούθως παίρνουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε, επίσης στο multi ρίχνοντας μέσα μέλι, κονιάκ και ζάχαρη. Το μείγμα που θα δημιουργηθεί το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε και το ζελέ και συνεχίζουμε ν’ ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πολύ καλά.

Και φτάνοντας στο τελικό στάδιο, αυτό που κάνουμε είναι να αδειάσουμε πάνω από την μπικοτένια βάση το μείγμα της κρέμας μπανάνας. Το ισιώνουμε στην επιφάνεια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρινα κρυώσει. Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φόρμα, το γαρνίρουμε με την τρούφα σοκολάτας και είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε. Τόσο απλά και απολαυστικά. Καλή σας όρεξη!

 




Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *