fainesai-exypnoteros-milas-pente-tropous-men-mensday.gr

Φαίνεσαι εξυπνότερος όταν μιλάς, με αυτούς τους πέντε τρόπους

Φαίνεσαι εξυπνότερος όταν μιλάς, με πέντε τρόπους. Παρακάτω μπορείς να δεις ποιοι είναι κι έχεις τη δυνατότητα να το πετύχεις και να είσαι απόλυτα πειστικός.




 

 

Διάφοροι ομιλητές

fainesai-exypnoteros-milas-pente-tropous-men-mensday.gr

Στο χώρο της εργασίας, θα πρέπει όταν κάποιος μιλά σε ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται ή επίκειται να συνεργαστεί, να είναι πειστικός. Οι ομιλητές είναι τεσσάρων κατηγοριών. Είναι αυτοί οι οποίοι είναι ασυνάρτητοι. Μιλούν πρώτα με γνώμονα τον εαυτό τους, με γλώσσα που μόνο αυτοί καταλαβαίνουν, χωρίς να δείχνουν ενδιαφέρον αν τους καταλαβαίνουν οι άλλοι.

Στη συνέχεια υπάρχουν αυτοί που μιλούν συνοπτικά και σε σαφήνεια αλλά δεν μπορούν να γίνουν κατανοητοί. Ακολουθούν οι συνεκτικοί ομιλητές. Είναι πειστικοί, ωστόσο δεν σου δίνουν να καταλάβεις ότι κάτι πρέπει να θυμάσαι. Κι έχουμε την τελευταία κατηγορία. Είναι οι ομιλητές, οι οποίοι δεν είναι και οι πιο έξυπνοι. Καταφέρουν ωστόσο και γίνονται πειστικοί αφού εκτός από το λόγο τους, χρησιμοποιούν και τη γλώσσα του σώματος.

 

 

 

Πως θα φαίνεσαι εξυπνότερος

milas-fainesai-pente-exypnoteros-tropous-men-mensday.gr.png

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω πως μπορείς να φαίνεσαι εξυπνότερος όταν μιλάς σε άλλους ανθρώπους και πως μπορείς να τα καταφέρεις. Γιατί πολλά πράγματα που θα σε φέρουν κοντά στην επιτυχία, έρχονται μετά από καλή τακτική και μάθηση. Ποιες είναι οι μέθοδοι;




 

 

 

Το ίσιο κορμί

tropous-men-fainesai-exypnoteros-milas-pente-mensday.gr

Η πειστικότητα σου είναι αποτέλεσμα όχι μόνο των λεγομένων σου αλλά και της στάσης του κορμιού σου. Κάτι που θα σε κάνει να φαίνεσαι εξυπνότερος. Στην προκειμένη περίπτωση, προσπάθησε να είσαι ευθυτενής με ίσιο το κορμί αλλά μην αγχώνεσαι όμως και να μην δείχνεις σαν να έχεις καταπιεί …λοστό. Απλά θα έρθουν όλα και η ομαλότητα της ροής του λόγου σου. Γιατί με τον τρόπο αυτό δημιουργείς ένα κλίμα εμπιστοσύνης.

 

 

 

Με το κεφάλι ψηλά

fainesai-exypnoteros-milas-pente-tropous-men-mensday.gr

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίσεις όταν μιλάς να μην κρέμεται το σαγόνι σου. Πρέπει α έχει ψηλά το κεφάλι σου για να καταφέρεις και μ’ αυτό τον τρόπο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των ακροατών σου. Γιατί δείχνεις πως είσαι σίγουρος για όλα όσα λες. Δείχνεις αυτοπεποίθηση και πως μπορείς να τοποθετηθείς με λεπτομέρειες και επάρκεια στο θέμα. Αντίθετα, όταν το πηγούνι σου πέφτει προς τα κάτω, τότε δίνεις την εντύπωση ότι δεν είσαι καλά προετοιμασμένος και ότι νιώθεις ανασφαλής.

 

 

Περισσότερα θέματα για στυλ-μόδα δες ΕΔΩ

Ο τρόπος που μιλάς

exypnoteros-milas-fainesai-pente-tropous-men-mensday.gr_.jpg

Πρέπει να δουλέψεις τον τρόπο που μιλάς. Η ταχύτητα του λόγου σου θα πρέπει να έχει σταθερή εναλλαγή για να μπορεί να σε καταλαβαίνει ο συνομιλητής σου. Και όχι μόνο. Θα πρέπει να του δίνεις το χρόνο να επεξεργάζεται όλα όσα του λες. Σημαντικό είναι επίσης να χρωματίζεις τη φωνή σου για να δίνεις και την αξία που χρειάζεται στην κάθε περίπτωση. Αυτό σε βοηθάει να μην γίνεσαι μονότονος και βαρετός. Την ίδια ώρα, δίνεις στον άλλον να καταλάβει ποια λέξη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία.

 

 

 

Η σωστή τοποθέτηση

Και τώρα ερχόμαστε να μιλήσουμε για το πως πρέπει να είναι τοποθετημένο το σώμα σου όταν μιλάς. Σε συνδυασμό με όσα έχουμε πει, θα πρέπει να κινείσαι όταν απευθύνεσαι σε πολύ κόσμο. Αυτό βοηθάει στην πειστικότητα, ενώ κρατάς αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών σου. Φυσικά, όταν θέλεις να εισαγάγεις ένα νέο δεδομένο, θα πρέπει να το εκφράσεις και με τις ανάλογες κινήσεις. Αυτές θα πρέπει να εναρμονίζονται και τις κινήσεις του σώματός σου. Θεωρείται πολύ καλό σκεπτικό να προετοιμαστείς για να έχεις και την απόλυτη επιτυχία. Μπορείς για παράδειγμα να σταθείς μπροστά στον καθρέπτη σου και να κάνεις εξάσκηση για το πως θα μιλάς και πως θα κινείσαι για να έχει ήδη την εικόνα στο μυαλό σου. Πολύ θα σε βοηθήσει επίσης να πάρεις βιβλία και να ενημερωθείς για το πως πρέπει να μιλάς, σαν ομιλητής, μπροστά σε κοινό.

 

 

 

Ματιά και σημασία στον ακροατή

Όλα είναι πολύ σημαντικά. Εξίσου όμως σημαντικό είναι να δείχνεις ενδιαφέρον στον ακροατή σου. Και πως θα το καταφέρεις αυτό; Να τον κοιτάς στα μάτια. Να του δίνεις σημασία, να μην δείξεις αδιαφορία. Ακόμη και τις σημειώσεις σου να θελήσεις να κοιτάξεις, μην αδιαφορήσεις γι αυτόν. Γιατί φαίνεται και εσύ θα βγεις χαμένος.

 




Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *