Σταφιδόψωμο αγειορίτικο. Έχει ξεχωριστή νοστιμιά καθώς προέρχεται από τη συνταγή των μοναχών του Αγίου Όρους, κάνοντάς το ξεχωριστό.
Σταφιδόψωμο αγειορίτικο
Έχει μια ξεχωριστή νοστιμιά το σταφιδόψωμο που προέρχεται από το Άγιο Όρος, γιατί έχει τη συνταγή των μοναχών. Με απλά και αγνά υλικά μπορείς να δημιουργήσεις ένα πραγματικά απολαυστικό γλύκισμα, του οποίου η αλήθεια είναι ότι δίνουν σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια.
Υλικά για σταφιδόψωμο αγιορείτικο
Ας δούμε παρακάτω τα υλικά που χρειάζονται για να παρασκευάσεις σταφιδόψωμο αγιορείτικο. Πιο συγκεκριμένα τα υλικά που χρειάζονται, είναι τα παρακάτω:
3 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια λάδι
3 κουταλάκια του γλυκού σόδα φαγητού
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο, σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Ξύσμα λεμονιού
½ κιλό ξανθές σταφίδες
1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια
Αλεύρι
Περισσότερες συνταγές για μαγειρική πατήστε ΕΔΩ
Εκτέλεση της συνταγής
Παίρνουμε τη ζάχαρη και τη λιώνουμε στο λάδι.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε και το χυμό του πορτοκαλιού. Όταν είναι έτοιμος, μέσα διαλύουμε τη σόδα. Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα υλικά τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε, καθώς ακολουθεί το αλεύρι. Ρίχνουμε σιγά σιγά όσο χρειάζεται για να γίνει σφικτό το μείγμα. Αφού ανακατέψουμε καλά, ήρθε η ώρα για τις σταφίδες μας. Συνεχίζουμε ν’ ανακατεύουμε το μείγμα μας για να μοιραστούν τα υλικά σε όλα τα σημεία. Όλα λοιπόν αυτά τα υλικά σε συνδυασμό με τη δική μας φαντασία μας βοηθούν να φτιάξουμε ένα υπέροχο γλύκισμα με την παραδοσιακή συνταγή από τους μοναχούς του Αγίου Όρους.
Περισσότερες συνταγές για υγεία δες ΕΔΩ
Πλέον το σταφιδόψωμό μας είναι έτοιμο. Έχουμε ήδη ανάψει το φούρνο μας και και είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία. Βάζουμε λοιπόν το σταφιδόψωμο στο φούρνο για να το ψήσουμε. Αυτό θα πρέπει να κρατήσει για 45 περίπου λεπτά. Βέβαια το παρακολουθούμε πριν το βγάλουμε για να μην μας αρπάξει. Αφού πλέον πάρει και το κατάλληλο χρώμα, είναι έτοιμο για να το καταναλώσουμε και να το σερβίρουμε.