apagoreysi-exodoy-apo-mesimeri-kleisimo-diodiwn-ta-nea-metra1-mensdaygr-2.jpg

Απαγόρευση εξόδου από μεσημέρι, κλείσιμο διοδίων, τα νέα μέτρα

Απαγόρευση εξόδου από μεσημέρι, κλείσιμο διοδίων. Τι ετοιμάζει η κυβέρνηση για να σταματήσει ολοκληρωτικά την εξάπλωση του ιού και μάλιστα ενόψει Πάσχα.

 

Απαγόρευση εξόδου από μεσημέρι, κλείσιμο διοδίων

 

Την εφαρμογή νέων και μάλιστα σκληρών μέτρων επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο και προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εφαρμόσει. Κι αυτό για να τιθασεύσει τους πολίτες εκείνους, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη του, οι οποίοι δεν δείχνουν να προσαρμόζονται στα μέχρι σήμερα μέτρα που σχετίζονται με την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Κι αυτό για να μπορέσει να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του κορονοϊού. Κάτι που αν δεν μπορέσουν να ελέγξουν και ξεφύγει, τότε η πανδημία θα θερίσει, γκρεμίζοντας το σύστημα υγείας, σκορπίζοντας το θάνατο σε πολλούς συμπολίτες μας.

Μάλιστα, η κυβέρνηση παρουσίασε και το ανησυχητικό ποσοστό των παραβατών της υποχρεωτικής καραντίνας μετά την επιστροφή από το εξωτερικό το οποίο αγγίζει το 10%.`

Κι αυτό δείχνει πως ένας στους δέκα πολίτες, ταξιδιώτες, δεν συμμορφώνεται με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα πρόστιμα που έχουν κοπεί και σε όσους κυκλοφορούν αδικαιολόγητα εντός πόλεων και χωριών.

 

 




 

 

Του

Βασίλη Τριάντη

 

Bill-Triandis-mensdaygr.jpg

Το μαχαίρι στο κόκκαλο και η επόμενη κίνηση

Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια πληροφόρηση, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα κλείσει τα διόδια για να μην μπορέσει κανείς να περάσει και να μετακινηθεί τις ημέρες του Πάσχα.

Κι όπως επισημαίνεται συνέχεια, ο περιορισμός της κυκλοφορίας κρίνεται ζωτικής σημασίας. Την ίδια ώρα οι γιατροί τονίζουν πως ακόμα και οι 10 στους 100 που θα επιλέξουν να παραβιάσουν το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μπορούν να κάνουν τεράστια ζημιά στο σύστημα υγείας.

apagoreysi-exodoy-apo-mesimeri-kleisimo-diodiwn-ta-nea-metra-mensdaygr.webp_.jpg

Περισσότερα θέματα για Κόσμος-Επικαιρότητα, δες ΕΔΩ

 

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, κυβερνητικά στελέχη φαίνεται να μεταφέρουν και τον προβληματισμό του πρωθυπουργού, ο οποίος στις συζητήσεις μαζί τους, αναφέρεται στις πρώτες ημέρες της επιβολής της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Τότε που παρατηρήθηκε πολύ μεγάλος ρυθμός και αριθμός πολιτών να  φεύγουν με τα αυτοκίνητά τους για τη επαρχία.

“Κανείς δεν θα φύγει για επαρχία το Πάσχα. Αν χρειαστεί θα κλειδώσουμε τα διόδια” ειπώθηκε χαρακτηριστικά, από στέλεχος της κυβέρνησης.

 

Κι αυτό στο τραπέζι είναι. Αν ο κόσμος συνεχίσει να κυκλοφορεί συνέχεια. Και για άλλους λόγους…:

Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας και στρατός, το τελικό κυβερνητικό σχέδιο

 

Περιορισμοί σε ηλικιωμένους

apagoreysi-exodoy-apo-mesimeri-kleisimo-diodiwn-ta-nea-metra1-mensdaygr-2.jpg

Ένα ακόμη θέμα που προβληματίζει, είναι και η συνεχής μετακίνηση των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας που δείχνουν να μην προσαρμόζονται με τα κυβερνητικά μέτρα. Κι αυτό που προκύπτει από τους ηλικιωμένους, είναι πως κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και συγκαταλέγονται μεταξύ των επικίνδυνων να νοσήσουν αλλά και αν μεταφέρουν και τον ιό παντού. Άρα στην κυβέρνηση σκέφτονται με ποιο τρόπο να επιβάλουν επιβολή περιορισμού στις μετακινήσεις τους.

 

Η απαγόρευση κυκλοφορίας και ο εκνευρισμός του πρωθυπουργού

 

Περισσότερα θέματα για υγεία, δες ΕΔΩ

Στο σημείο λοιπόν αυτό, ένα από τα μέτρα που εξετάζεται, είναι η επιβολή περιορισμού εξόδου μετά τις 12 το μεσημέρι. Και αναμένεται να πιάσει όλους. Και όχι μόνο τους ηλικιωμένους. Και όπως όλα δείχνουν, τα μέτρα αναμένεται να αυστηροποιηθούν και μάλιστα, όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να προλάβουμε τα χειρότερα και την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.



Facebook Comments Box
Διαβάστε περισσότερα...

Post Author: Mensdaygr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *