Σοκολάτα παγωτό χωρίς ζάχαρη με τέσσερα μόνο υλικά. Και χωρίς ζαχαρούχο γάλα είναι ιδιαίτερα γευστικό, εντυπωσιακό και πολύ δροσερό.
Σοκολάτα παγωτό χωρίς ζάχαρη
Το σοκολάτα παγωτό χωρίς ζάχαρη, είναι ένα παγωτό με τέλεια υφή, σοκολατένια γεύση καιλίγες θερμίδες. Με λίγα λόγια πρόκειται για το παγωτό που θα ήθελαν όλοι, αφού από τη μία θα τους δροσίσει και από την άλλη δεν θα τους επιβαρύνει με ούτε ένα γραμμάριο λίπους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην παρασκευή του παγωτού δεν χρησιμοποιείται το ζαχαρούχο γάλα. Κάτι το οποίο επίσης δεν επιβαρύνει τον οργανισμό μας.
Τα τέσσερα βασικά υλικά
Τέσσερα υλικά απαιούνται για την παρασκευή του παγωτού. Κι αυτά είναι κακάο σε σκόνη, γάλα light, υποκατάσταστο ζάχαρης της δικής σας επιλογής
Τα 4 βασικά υλικά που θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε είναι:
κακάο σε σκόνη, γάλα light ή ακόμη και γάλα πλήρες. Επίσης, υποκατάταστο ζάχαρης της δικής σας επιλογής. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρης καρύδας, στέβια 1:1, εριθρυτόλη, ζάχαρη από monk fruit κλπ.
Σε ότι αφορά στην κρέμα γάλακτος, αυτή πρέπει να είναι full fat, γιατί δεν μπορεί να μπει κρέμα γάλακτος light.
Συγκεκριμένα, τα τέσσερα βασικά υλικά που χρειάζεσαι, είναι:
25 γρ. κακάο σε σκόνη
500 ml. γάλα light
140 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης της επιλογής σας (χρησιμοποίησα ζάχαρη από monk fruit με 0 θερμίδες)
250 ml. κρέμα γάλακτος full fat
Περισσότερα θέματα για ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, ΔΕΣ ΕΔΩ
Τρόπος κατασκευής
Ξεκινώντας ρίχνεις σε ένα μπολ το κακάο και το υποκατάσταστο της ζάχαρης. Ανακατεύεις για 2-3 λεπτά με έναν αναδευτήρα μέχρι να λιώσεις η ζάχαρη.
Στη συνέχεια μεταφέρεις το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και βράζεις το περιεχόμενο σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχεια για να μην καεί η σοκολάτα. Βράζεις για 12-15 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς η σοκολάτα και να μειωθεί περίπου στο μισό. Ακολούθως την αφήνεις στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Δεν σταματάς όμως εδώ, καθώς στη συνέχεια ρίχνεις την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και την χτυπάς στο μίξερ μέχρι να πήξει. Προσθέτεις το μείγμα της σοκολάτας και χτυπάς μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενές μείγμα.
Αυτό το μείγμα το τοποθετείς σε ένα τάπερ και το βάζεις την κατάψυξη. Αφού περάσουν 7-8 ώρες, το παγωτό είναι έτοιμο και δε χρειάζεται να το αφήσεις να ζεσταθεί και να το βγάλεις από το τάπερ, καθώς βγαίνει πανεύκολα.
Καλής σας όρεξη και το μόνο σίγουρο είναι πως θα το λατρέψεις.